Δημοσχάκης Αναστάσιος

Συμβολική επίσκεψη στο Τελωνείο Καστανιών και οδοιπορικό στήριξης των κατοίκων του Έβρου

Οδοιπορικό στήριξης των κατοίκων της νευραλγικής περιοχής του Έβρου, με αφορμή το πρόσφατο μεθοριακό συμβάν και τη σύλληψη και κράτηση των δύο Στρατιωτικών από τις Τουρκικές Αρχές, πραγματοποίησε σήμερα (04/03) ο Βουλευτής Έβρου και Αναπλ. Τομεάρχης Άμυνας της Ν Δ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Μετά τον εκκλησιασμό στον Ι Ν Αγ. Γεωργίου στη Ν. Βύσσα, μαζί με τον τοπικό Πρόεδρο επισκέφτηκε το τοπικό ΚΑΠΗ, όπου συνομίλησε με άτομα της Τρίτης Ηλικίας .

Στη συνέχεια σε μια συμβολική επίσκεψη μετέβη στο Τελωνείο των Καστανιών και στον Έλεγχο Δ/ρίων, στο Σημείο Εισόδου και Εξόδου όπου δήλωσε τα εξής:

«Με τη συμβολική μου επίσκεψη εδώ στο Σημείο Εισόδου – Εξόδου με την γειτονική Χώρα θέλω να υπογραμμίσω ότι οφείλουν οι γείτονές μας να σέβονται τη νομιμότητα. Παράλληλα, δεν θα πρέπει να διαταραχτούν οι σχέσεις καλής γειτονίας, εξαιτίας του προχθεσινού μεθοριακού συμβάντος.

Τέτοια περιστατικά πρέπει να επιλύονται από την αρμόδια Διασυνοριακή Επιτροπή και να μην μετεξελίσσονται σε «αγκάθι» στις σχέσεις των δύο χωρών.

Ελπίζω σύντομα να τελειώσει η περιπέτεια των δύο Στελεχών του Ε Σ και να επιστρέψουν στις οικογένειές τους και στις Μονάδες τους;

Με τη λήξη του περιστατικού οφείλει το ΥΠΕΘΑ να διερευνήσει διεξοδικά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτό έλαβε χώρα».