Δημοσχάκης Αναστάσιος

Συνέντευξη στην «Φωνή της Ελλάδας» για ζητήματα του Ελληνισμού του Εξωτερικού (13/7/16)

Συνέντευξη παραχώρησε την Τετάρτη 13/7 στην «Φωνή της Ελλάδας» ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκης για ζητήματα του Ελληνισμού του Εξωτερικού. Ακολουθούν τα βασικά σημεία της συνέντευξης:

  • Πρόσφατα είχε καταθέσει ερώτηση για το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού το οποίο δεν λειτουργεί από το 2013, λόγω λήξης των καθηκόντων του Δ.Σ. του.
  • Το αντίστοιχο νέο νομοσχέδιο, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα για το ΣΑΕ, είχε καταρτιστεί από τη Ν.Δ., αλλά δεν πρόλαβε να μετουσιωθεί σε νόμο του Κράτους λόγω και της πτώσης της Κυβέρνησης.
  • Σε απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών, ενημερώθηκε πως η ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού προωθεί επιτέλους εκ νέου την κατάρτιση νομοσχεδίου για το ΣΑΕ, όπως και ότι έχουν ήδη καταγράψει πάνω από 3000 οργανώσεις του Οικουμενικού Ελληνισμού.
  • Σε ότι αφορά τα ΚΕΠ Αποδήμων, και πάλι από απάντηση σε αντίστοιχη ερώτηση, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών το ΚΕΠ 1034 (των αποδήμων) εξυπηρέτησε το πρώτο εξάμηνο του 2014 (οπότε και διασυνδέθηκε με το ηλεκτρονικό σύστημα) πάνω από 3000 υποθέσεις, με τα 2/3 να αφορούν πιστοποιητικά γέννησης και οικογενειακής κατάστασης.
  • Η υποδομή των προηγούμενων Κυβερνήσεων, όπως η ηλεκτρονική πύλη Ερμής, συνεχίζουν να εξελίσσονται. Μάλιστα, όποιος έχει κωδικούς TAXIS-net μπορεί να μπει στην ηλεκτρονική πύλη που αφορά εκατοντάδες υπηρεσίες του Δημοσίου.
  • Συνεχίζει και υφίσταται πρόβλημα με το Ελληνικό Σχολείο Μονάχου, παρ’ όλες τις βεβαιώσεις των αρμόδιων Υπουργών Παιδείας και Υποδομών, με κίνδυνο να χαθεί μια σημαντική επένδυση του Ελληνισμού στο εξωτερικό.
  • Η Γραμματεία Οικουμενικού Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας διοργανώνει την προσεχή Τετάρτη 20/7 και ώρα 18.30 σε ανοιχτή εκδήλωση στα Γραφεία της Ν.Δ. με θέμα «ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ»
  • Σε ότι αφορά τον εκλογικό νόμο, από τη μία είναι επικίνδυνο να πολιτικοποιούμε το σχολείο με την ψήφο σε ανήλικους και χωρίς δικαιοπρακτική ικανότητα, από την άλλη υποκριτικό να κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας εκμεταλλευτεί το μπόνους 50 εδρών που θέλει να καταργήσει.
  • Η Ν.Δ. ζητάει μόνο την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού και την κατάτμηση της Περιφέρειας Β’ Αθηνών.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ.