Δημοσχάκης Αναστάσιος

Συνέντευξη στον Ρ/Σ Κανάλι 1 90.4 του Πειραιά και στην εκπομπή Δύο Ρεπόρτερ

Στον Ρ/Σ Κανάλι 1 90.4 του Πειραιά και στην εκπομπή Δύο Ρεπόρτερ των Νίκου Μπαρδούνια και Πέτρου Κασσιμάτη έδωσε συνέντευξη σήμερα ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκης. Βασικά σημεία των δηλώσεών του ήταν τα ακόλουθα:

  • Συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων Επίκαιρη Ερώτηση σχετικά με την προώθηση της Νίκης της Σαμοθράκης ως συμβόλου των Ευρωπαϊκών ιδεωδών, με την στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης και των Πολιτιστικών συλλόγων της Θράκης και του Έβρου.
  • Την συγκεκριμένη πρόταση έχει παραλάβει με ενθουσιασμό και η Γαλλική Πρεσβεία σε αντίστοιχη κίνηση του Βουλευτή, οι αξιωματούχοι της οποίας προτείνανε περαιτέρω να υιοθετηθεί η Νίκη της Σαμοθράκης ως σύμβολο της ελληνογαλλικής φιλίας.
  • Αναφέρθηκε στην χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του «Από τον Έβρο… στην Κατεχάκη» στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Πειραιά και στην συγκινητική προσέλευση τόσο φίλων του από όλη την Ελλάδα, όσο και πολλών επισήμων.
  • Οι Βορειοελλαδίτες Βουλευτές της Ν.Δ. εξέδωσαν ανακοίνωση ενάντια στην ανεύθυνη στάση απέναντι στο ζήτημα της ονομασίας του γειτονικού κρατιδίου εκ μέρους των κυβερνητικών στελεχών. Η Διεθνής Κοινότητας προστατεύει τις επιδιώξεις της Ελλάδας, εφ’ όσων κι εμείς κινούμαστε με σύνεση και συνέπεια.
  • Το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα οφείλεται στην πρόσκληση που απέστειλε στο εξωτερικό η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αποτελούν δε σοβαρό πρόβλημα στην ασφάλεια της χώρας, λόγω της μη γνώσης του προφίλ τους και της ταύτισης των ροών προσφύγων και παράνομων οικονομικών μεταναστών.
  • Η δημιουργία ενός άνευ αντικειμένου Υπουργείου Μετανάστευσης έβαλε εμπόδια στις πραγματικά αρμόδιες υπηρεσίες, δίνοντας εν τέλει την διαχείριση του εθνικού αυτού ζητήματος στις διεθνείς και εγχώριες ΜΚΟ.
  • Θα πρέπει επιτέλους να αρχίσουμε να φυλάμε και πάλι τα σύνορά μας!

Ολόκληρη την συνέντευξη μπορείτε να την ακούσετε εδώ.