Δημοσχάκης Αναστάσιος

Συνέντευξη στο Κανάλι ΕΝΑ Λαμίας

Συνέντευξη στους δημοσιογράφους Γιάννη Βούτσινο και Γιώργο Στεργιόπουλο έδωσε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Καναλιού ΕΝΑ της Λαμίας το βράδυ της 9ης Μαρτίου ο Βουλευτής Έβρου κ. Δημοσχάκης.

Ο κ. Δημοσχάκης ξεκίνησε ευχαριστώντας τους φίλους και συμπατριώτες του Εβρίτες οι οποίοι τον στείλανε στη Βουλή, όχι ως ανταμοιβή για την μέχρι τώρα πορεία του, αλλά αναθέτοντάς του ευθύνες προς διεκπεραίωση, γιατί, όπως ο ίδιος δήλωσε, «ο Αρχηγός είναι πάντα για τα δύσκολα».

Έγινε εκτενής αναφορά στα προβλήματα του Έβρου με τις δύο πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες και την επαπειλούμενη τρίτη, ένα φαινόμενο χωρίς ιστορικό προηγούμενο. Η πρώτη του άλλωστε γραπτή ερώτηση ως Βουλευτής, η οποία κατατέθηκε πλέον και ως επίκαιρη ώστε να συζητηθεί στη Βουλή, αφορά τα προβλήματα αυτά. Η εικόνα που παρουσιάζει ο Έβρος αυτήν τη στιγμή, τόσο στους ίδιους τους κατοίκους του, όσο και στους επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δεν περιποιεί τιμή σε Ελλάδα και Ευρώπη. Όλοι οι Έλληνες ενοχλούνται από την εικόνα αυτή, καθώς έχουνε αναμνήσεις από τον Έβρο από την στρατιωτική τους θητεία. Αναφορικά με τα αίτια των πλημμυρών, ο Βουλευτής υποστήριξε πως όλα συντελούν σε ένα ποσοστό, οι δικές μας ευθύνες, τα πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα, αλλά και η συμπεριφορά των γειτόνων μας.

Δήλωσε τέλος πως πρέπει πάση θυσία να προστατέψουμε τα ασύνορά μας, γιατί από τον Έβρο ξεκινάει η Ελλάδα και η Ευρώπη. Ο Ίων Δραγούμης έλεγε πως η Μακεδονία είναι οι πνεύμονες της Ελλάδας, αντίστοιχα η Θράκη είναι η κεφαλή της.

Σε σχέση με την πορεία των διαπραγματεύσεων, σημείωσε πως το Eurogroupτης 9ης Μαρτίου κράτησε μόλις 90 λεπτά, με όλη την υπόλοιπη διαδικασία να αποτελεί θεμα συζήτησης ανάμεσα στους Θεσμούς και την Αθήνα από την προσεχή Τετάρτη. Πρέπει να επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις και να μην βλέπουμε με καχυποψία τους εταίρους και τους συμμάχους μας. Όποια κι αν είναι η Κυβέρνηση, το Ελληνικό Κράτος είναι ένα, με συνέχεια και συνέπεια. Ευχήθηκε, δε, να πετύχει η νέα κυβέρνηση γιατί όλοι οι Έλληνες είμαστε ταλαιπωρημένοι.

Υπενθύμισε πως οι εκλογές έγιναν πρόωρα, διακόπτωντας το υπάρχον πρόγραμμα, το οποίο θα έπρεπε να κριθεί στο τέλος του εκ του αποτελέσματος, πληγώνοντας παράλληλα την αγορά και την οικονομία. Άλλωστε, όπως δήλωσε, ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να είχε προτείνει εξ αρχής τον κ. Παυλόπουλο, τον οποίον και ο ίδιος ψήφισε. Αντιθέτως, εδώ και τρεις μήνες κανείς δεν παράγει, κανείς δεν σχεδιάζει και δεν ξέρουμε πως λειτουργεί ακόμα το κράτος και για πόσο θα έχει λεφτά στο συρτάρι. Παρ’ όλα αυτά, έχει δεσμευτεί, όπως και η Νέα Δημοκρατία, πως στα καλά και συμφέροντα θα είναι συμπαραστάτης. Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή της εκλογής του έτεινε χείρα συνεργασίας στους λοιπούς Βουλευτές του Νομού Έβρου, προερχόμενους από το ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας σε κοινή παρουσία τους σε τηλεοπτικό πάνελ πως τους ενώνουν τα προβλήματα του Έβρου.

Τέλος, σε ότι αφορά τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε πως δεν ανήκει σε γεύματα, δείπνα ή ομάδες, παρά βρίσκεται στα έδρανα της Βουλής για το καλό του Έβρου. Παρακολουθεί με ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα της Νέας Δημοκρατίας και τον ενδιαφέρει η ενότητα της παράταξης. Ο ίδιος δεν θα υπάρξει ποτέ πρόβλημα, αλλά είναι πρόθυμος να βοηθήσει σε όποια αναγκαία τυχόν λύση και δεν είναι εκμεταλλεύσιμος από κανέναν. Με το μασίφ όπως το χαρακτήρισε ποσοστό του 28%, η Νέα Δημοκρατία αποτελεί την μόνη σοβαρή δύναμη που μπορεί να βοηθήσει την Κυβέρνηση ή να την προλάβει από το να προβεί σε λανθασμένες κινήσεις.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=pLSdqQvTvz8&feature=youtu.be