Δημοσχάκης Αναστάσιος

Συναντήσεις με τις Ενώσεις Αποστράτων των τριών Κλάδων των Ε.Δ., τις Ομοσπονδίες των Αποστράτων των Σ.Α. και το Προεδρείο της Πα.Δ.Ε.Ε. έγιναν με στόχο την διεθνοποίηση του ζητήματος της κράτησης των δυο στελεχών του Ε.Σ. Συνέντευξη στο Ράδιο Έβρος

Για τις συντονισμένες επαφές και συναντήσεις των στελεχών της ΝΔ με τις Ενώσεις Αποστράτων των τριών Κλάδων των Ε.Δ., τις Ομοσπονδίες των Αποστράτων των Σ.Α. και το Προεδρείο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) με στόχο την ευαισθητοποίηση ισχυρών ομάδων επιρροής για το ζήτημα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, μίλησε στην συνέντευξή του στο Ράδιο Έβρος ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα είπε:

• Οι επαφές είχαν ως στόχο όχι μόνο την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης, αλλά και το πώς μπορούν από την μεριά τους οι Απόστρατοι με παρεμβάσεις τους στους ομολόγους τους σε διεθνή fora, αλλά και μέσω Οργανισμών του ΝΑΤΟ κι άλλων Ευρωπαϊκών Οργανισμών να ασκήσουν πίεση στην Τουρκία, ώστε να απελευθερώσει τα δύο στελέχη του Ελληνικού Στρατού.
• Η πρότασή του, να πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Συνέδριο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) το καλοκαίρι του 2019 στον Έβρο, είχε γίνει καταρχήν αποδεκτή κι επικαιροποιήθηκε στην πρόσφατη συνάντηση του Δ.Σ. της Πα.Δ.Ε.Ε με την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς.
• Θα δρομολογήσει προπαρασκευαστικές ενέργειες σε συνεργασία με τους δήμους και την περιφέρεια προκειμένου να συνταχθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τετραήμερης διάρκειας στον Έβρο, προκειμένου να καρπωθεί ο τόπος μας όλα τα οφέλη ενός Συνεδρίου υψηλού συμβολισμού.

Περισσότερα μπορείτε να ακούσετε στο ηχητικό που ακολουθεί: