Δημοσχάκης Αναστάσιος

“Σχολιάζοντας την επικαιρότητα” στην Βεργίνα Τηλεόραση

Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» της Βεργίνα Τηλεόρασης με τον Στέργιο Καλογήρου βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης 4/11 ο Βουλευτής Έβρου Αν. Δημοσχάκης, συμμετέχοντας σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας. Βασικά σημεία των δηλώσεών του Βουλευτή κατά τη διάρκεια της εκπομπής είναι τα ακόλουθα:

  • Πρέπει η Πολιτεία να προχωρήσει σε έναν σωστότερο προγραμματισμό καταλογισμού των διαφόρων φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών, ώστε να μην συμπιέζονται όλες σε ένα σύντομο διάστημα στο τέλος του έτους.
  • Σκοπεύει να καταθέσει ερώτηση και πρόταση για την υιοθέτηση ενός συστήματος διαμοιρασμού των διαφόρων φορολογικών υποχρεώσεων (Τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος κλπ.) σε όλη τη διάρκεια του έτους.
  • Δυστυχώς έχουμε καταστήσει το προσφυγικό και το μεταναστευτικό ως ίδιο πρόβλημα, ενώ δεν είναι. Ανεχόμαστε όλοι οι παράνομοι οικονομικοί μετανάστες να λογίζονται ως πρόσφυγες, καθιστώντας αμφότερους βορά στο διεθνές έγκλημα.
  • Ο Βουλευτής απέστειλε επιστολές στον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Έλληνα Επίτροπο και τον Πρόεδρο της Ν.Δ. με τις προτάσεις του για το προσφυγικό ζήτημα, με βασική την δημιουργία κέντρων υποδοχής και καταγραφής των προσφύγων στις χώρες πρώτης υποδοχής πέριξ της Συρίας.
  • Η αποστολή 30 προσφύγων στο Λουξεμβούργο αποτελεί απλώς μια άνευ ουσίας βιτρίνα.
  • Είναι ένας από τους 45 Βουλευτές που υπέγραψε την επιστολή προς τον Πρωθυπουργό αναφορικά με τις δηλώσεις του κου Φίλη, γιατί θεωρεί πως πρέπει τα δημόσια πρόσωπα να είναι προσεκτικά στις διατυπώσεις των προσωπικών τους απόψεων, ειδικά όταν αυτές προσβάλουν την μνήμη χιλιάδων δολοφονηθέντων προγόνων εκατομμυρίων σημερινών Ελλήνων, περιλαμβανομένου του κου Δημοσχάκη.
  • Οφείλει ο Πρωθυπουργός να πάρει θέση στο συγκεκριμένο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τον Υπουργό της Κυβέρνησής του.
  • Σε σχέση με την εσωκομματική διαδικασία της Ν.Δ. για τον νέο Πρόεδρο, ο κ. Δημοσχάκης απέστειλε επιστολές στους υποψηφίους καλώντας τους στον Έβρο και εκθέτοντας τα προβλήματά του, υποσχόμενος ισότιμη μεταχείριση και στους τέσσερεις.
  • Η Ν.Δ. είναι και θα παραμείνει ενωμένη. Θα βγει, δε, ενισχυμένη από την Δημοκρατική αυτή διαδικασία.
  • Σε σχέση με το πολυνομοσχέδιο, κατατέθηκε τροπολογία για την απαλλαγή της ιδιωτικής παιδείας και των υπηρεσιών φροντίδας ατόμων τρίτης ηλικίας από τον Φ.Π.Α.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκπομπή στους παρακάτω συνδέσμους:

https://www.youtube.com/watch?v=-325ciy25Co&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=j1ig3eGWTaM&feature=youtu.be