Δημοσχάκης Αναστάσιος

Σύγχρονο, ισορροπημένο & κοινωνικά δίκαιο το νέο Ν/Σ για την εργασία!! Περισσότερες ελευθερίες, δυνατότητες & επιλογές σε κάθε εργαζόμενο! Ομιλία επί σ/ν του Υπ. Εργασίας

Στο πλαίσιο της σημερινής του (14/6) ομιλίας επί του Σ/Ν του Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων αναφορικά με την προστασία της εργασίας, ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης τόνισε ότι η παρούσα νομοθετική πρωτοβουλία αποτάσσει τις αναχρονιστικές διατάξεις του παρελθόντος, στηρίζοντας εμπράκτως τον κάθε εργαζόμενο, τον γονέα, τον πραγματικό συνδικαλιστή, τον απεργούντα αλλά και τον μη-απεργούντα!!

Ειδικότερα ανέφερε τα εξής :

Ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες & στα νέα δεδομένα της αγοράς εργασίας, το νέο εργασιακό πλαίσιο εκσυγχρονίζεται δίνοντας περισσότερες δυνατότητες & επιλογές σε κάθε εργαζόμενο.

Με την κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, εξαλείφονται τα φαινόμενα βίας, σεξουαλικής παρενόχλησης & κακοποιητικών συμπεριφορών.

Απλώνεται ένα ”δίχτυ προστασίας” σε κάθε εργαζόμενο γονέα, χωρίς διακρίσεις!

Διευρύνεται η λίστα των περιπτώσεων άκυρης απόλυσης καθώς επίσης αυξάνονται οι γονικές και άλλες ειδικές άδειες σε όλους, ανεξαιρέτως, τους εργαζόμενους γονείς καθώς και σε εκείνους που φροντίζουν τους οικείους τους με προβλήματα υγείας.

Συνάμα, η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας που θεσπίζεται συνιστά ένα χρήσιμο & επαναστατικό εργαλείο, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της μαύρης εργασίας, των αδήλωτων υπερωριών & της εισφοροδιαφυγής!!

Επίσης, προστατεύεται το κοινωνικό συμφέρον από συνδικαλιστικές υπερβολές και κατάχρηση των δικαιωμάτων-προνομίων.

Ενώ παράλληλα προστατεύεται το δικαίωμα της απεργίας, χωρίς όμως να αντιβαίνει σε άλλα θεμελιώδη δικαιώματα όπως αυτό της εργασίας των μη απεργούντων!

Κλείνοντας, τόνισε ότι δεν πρέπει η Δημοκρατία μας να ”δηλητηριάζεται” από ψευδείς ισχυρισμούς και ιδεοληψίες του χθες!!

Έκανε έκκληση προς τις πολιτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, να σταθούν στο ύψος των πολιτικών τους υποχρεώσεων & να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα στην πρόοδο & στην ανάπτυξη.. προασπίζοντας το κοινωνικό συμφέρον!!

Τέλος ευχαρίστησε τον Υπουργό Kostis Hatzidakis γιατί ικανοποίησε το αίτημα που ανέδειξε μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου που αφορά την άδεια μητρότητας γυναικών της δημοσιογραφίας που ως εργαζόμενες στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης δεν ετύγχανε αυτού του προνομίου από τον ΟΑΕΔ..

Μπορείτε να ακούσετε την Ομιλία εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=osv4i9IAOeQ