Δημοσχάκης Αναστάσιος

Σύμμαχος της Ελλάδας η Ν.Κορέα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα – Παρέμβαση στη συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ν. Κορέας

 

Τη συνεχόμενη τουρκική προκλητικότητα, αλλά και την παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη γνωστοποίησε στην κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Ν. Κορέας ο Βουλευτής Έβρου και Αναπλ. Τομεάρχης Άμυνας της Ν Δ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, στο πλαίσιο της συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ν. Κορέας που έγινε σήμερα (26/03) στη Βουλή, παρουσία του εδώ Ν.Κορεάτη Πρέσβη ,στην οποία συμμετείχε ως μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Συγκεκριμένα:

  • Υπογράμμισε ότι διαχρονικά η Ελλάδα έχει άριστες σχέσεις με τη Ν. Κορέα και αυτό φαίνεται και στις συνεργασίες που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο χώρες σε οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο.
  • Επεσήμανε ότι η αυξημένη τουρκική προκλητικότητα και η επιθετική ρητορική που χρησιμοποιεί ο Τούρκος Πρόεδρος δεν συμβαδίζουν με τους κανόνες καλής γειτονίας & κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση του Διεθνούς Δικαίου.
  • Τόνισε ότι η Τουρκία κρατάει παράνομα σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που φύλαγαν τα ελληνοτουρκικά, Νατοϊκά και ευρωπαϊκά σύνορα.
  • Ζήτησε από τα μέλη της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας της Ν. Κορέας όταν θα γυρίσουν πίσω στην Πατρίδα τους να θυμούνται δυο σημαντικά πράγματα από την Ελλάδα! Να προχωρήσει η χώρα τους σε μια πράξη αλληλεγγύης για τα δύο στελέχη του Ε Σ και να στηρίξουν την Ελλάδα σε διπλωματικό επίπεδο απέναντι στη συνεχόμενη ένταση που προκαλεί η Τουρκία.