Δημοσχάκης Αναστάσιος

Σύσσωμη η Περιφέρεια Αν.Μακ.και Θράκης υπέρ της ενίσχυσης, προστασίας κι αναβάθμισης του Πανεπιστημίου της!

Στο έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20/02 στην Κομοτηνή παραβρέθηκε ο βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης. Στην παρέμβαση του τόνισε τα καταστροφικά αποτελέσματα των κυβερνητικών αποφάσεων και παρεμβάσεων στην λειτουργία των Πανεπιστημίων στην χώρα μας και ειδικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Επιγραμματικά ανέφερε:

•Η κυβέρνηση εξαγγέλει χωρίς μελέτες την ίδρυση νέων σχολών, όπως της Νομικής στην Πάτρα, της Αγροτικής Ανάπτυξης σε Άρτα – Αγρίνιο , της Ιατρικής & της Οινολογίας στη Δυτ Αττική επιμένοντας σε πολιτικές διόγκωσης του δημοσιονομικού κόστους !

•Οι αποφάσεις αυτές εφόσον υλοποιηθούν θα αποτελέσουν την αρχή απαξίωσης του Δ.Π.Θ καθόσον στους κόλπους του λειτουργούν παρόμοια Τμήματα !

• Η απόφαση ενσωμάτωσης των ΤΕΙ της Καβάλας , Δράμας & Διδ/χου σε Πανεπιστήμιο της Θες/νίκης είναι άστοχη, άκομψη & στερείται λογικής βάσης, προκαλώντας το κοινό αίσθημα των Θρακών .

• Ο νόμος 4485/17 του Ν.Γαβρόγλου που επιτρέπει την εκροή – μετάθεση μελών ΔΕΠ από το ΔΠΘ προς τα Πανεπιστήμια Αττικής & Θες/νίκης μπορεί να ανακοπεί μόνο με εύστοχη & δικαία τοποθέτηση κριτηρίων & προϋποθέσεων από τον Πρυτανεία & τη Σύγκλητο αυτού, με γνώμονα μόνο την βιωσιμότητα & την εύρυθμη λειτουργία του!

Περισσότερες πληροφορίες θα αντλήσετε από το σύνδεσμο της Επίκαιρης Ερώτησης που συζητήθηκε την 27/12/2017 και η οποία πάντα επίκαιρη ….