Δημοσχάκης Αναστάσιος

Το ιστορικό χρέος…γίνεται πράξη! Μετά από 102 χρόνια ελευθερίας της Θράκης, αναγνωρίζεται η 6η Απριλίου ως ημέρα Μνήμης & Τιμής του Θρακικού Ελληνισμού. Σύνοψη Ομιλίας επί Σ/Ν ΥΠΕΣ

Στη χθεσινή του (7/7) ομιλία επί του Ν/Σ του ΥΠΕΣ, ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης, υπογράμμισε ότι η νομική θεσμοθέτηση της ημέρας Μνήμης και Τιμής του Θρακικού ελληνισμού, αποτελεί μία ιστορική δικαίωση για τις ψυχές των προγόνων μας που βίωσαν τον πόνο & τον ξεριζωμό από τις πατρογονικές εστίες!!

Ειδικότερα ανέφερε τα εξής :

-Η σημερινή κυβέρνηση αγκαλιάζει τη Θράκη, θεσμοθετώντας με το άρθρο 51 του Ν/Σ του ΥΠΕΣ, την 6η Απριλίου ως Ημέρα Μνήμης & Τιμής του Θρακικού Ελληνισμού!!

-Η οποία συμπίπτει με το Μαύρο Πάσχα των Θρακών της 6ης Απριλίου του 1914, μία ημέρα που είναι συνώνυμη με απέραντο πόνο για κάθε θρακική οικογένεια.

-Πρόκειται για μία ικανοποίηση του πάγιου & διαχρονικού αυτού αιτήματος, που ο ίδιος διεκδίκησε σθεναρά με πληθώρα κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων!!

-Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Πρωθυπουργό της Χώρας, που αποδεικνύει διαρκώς τον σεβασμό & την στοργή του για την Θράκη!!

-Ευχαριστώντας συνάμα και τον Υπουργό Εσωτερικών, Μ.Βορίδη καθώς και τις πολιτιστικές οργανώσεις της Θράκης που κράτησαν διαχρονικά το αίτημα ζωντανό!

-Η θεσμοθέτηση της ημέρας αυτής, θα μπορέσει να αποτελέσει την αφετηρία για την ιστορική αναζήτηση, καταγραφή και τεκμηρίωση των ιστορικών γεγονότων της σκοτεινής περιόδου 1914 – 1920.

-Προκειμένου η ιστορία να παραμείνει όρθια & ζωντανή, αφήνοντας πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές!

Μπορείτε να ακούσετε την σύνοψη της Ομιλίας εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=4YgRJz0hPJQ