Δημοσχάκης Αναστάσιος

Το Νηπιαγωγείο στο Λάκκωμα Σαμοθράκης πρέπει να παραμείνει ανοικτό !! Σοβαρό το ζήτημα της ασφαλούς μεταφοράς και φύλαξης των παιδιών!! Κατάθεση Κοινοβουλευτικής Αναφοράς

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά, παραθέτοντας επιστολές του Δήμου Σαμοθράκης αλλά και των γονέων του νηπιαγωγείου Σαμοθράκης σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του νηπιαγωγείου στον οικισμό λόγω μη επαρκούς αριθμού παιδιών.

Συγκεκριμένα με τις επιστολές τίθεται το ζήτημα που προκύπτει με την αναγκαστική μετακίνηση των νηπίων, τα ζητήματα ασφαλείας και συνοδείας των παιδιών κατά την μετάβασή τους με το λεωφορείο, αλλά και της φύλαξής τους κατά τον κενό χρόνο που μεσολαβεί ανάμεσα στις ώρες λειτουργίας του νηπιαγωγείου και τα δρομολόγια του λεωφορείου.

Σημαντικό επίσης είναι το ζήτημα της ασφάλειας του οδοστρώματος, καθώς υπάρχουν ακόμα ζημιές από τον Σεπτέμβριο του 2017, ενώ αναμένεται προσεχώς να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα με την μετακίνηση των παιδιών. Επισημαίνεται επιπλέον ότι το κόστος της μεταφοράς και της φύλαξης δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο.

 

Ακολουθεί αναλυτικά η αναφορά:

 

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

 

ΠΡΟΣ: Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων 

ΘΕΜΑ: Αναστολή Λειτουργίας του Νηπιαγωγείου Λακώμματος Σαμοθράκης

 

Ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης καταθέτει στο προεδρείο της Βουλής την συνημμένη επιστολή του Δήμου Σαμοθράκης αλλά κι επιστολή των γονέων νηπιαγωγείου Λακκώματος σχετικά με το ζήτημα της αναστολής λειτουργίας του Νηπιαγωγείου στο Λάκκωμα.

Συγκεκριμένα τόσο ο Δήμος Σαμοθράκης όσο και οι Γονείς των νηπίων του Λακκώματος διαμαρτύρονται για το γεγονός της αναστολής της λειτουργίας του νηπιαγωγείου στο Λάκκωμα, λόγω μη συμπλήρωσης του ελάχιστου απαιτούμενου αριθμού παιδιών και των προβλημάτων που προκύπτουν με το ζήτημα της μετακίνησης και φύλαξης των νηπίων στους κενούς χρόνους.

Όπως προκύπτει από τις επιστολές τίθεται σοβαρό θέμα ασφάλειας των παιδιών τόσο για την μετακίνησή τους με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, όπου επιβάλλεται να υπάρχει συνοδός, καθώς επίσης τίθεται και σοβαρότατο ζήτημα με την φύλαξη των παιδιών τους κατά τον κενό χρόνο της άφιξης στο νηπιαγωγείο και μέχρι την έναρξη των μαθημάτων, αλλά και το κενό μεταξύ της λήξης του σχολείου έως την αναχώρηση αλλά και την μετάβαση των παιδιών στην στάση του λεωφορείου. Επιπλέον η μεταφορά, η συνοδεία και η φύλαξη των παιδιών συνεπάγεται ένα σημαντικό κόστος για την Περιφέρεια.

Τέλος επισημαίνεται ότι το οδικό δίκτυο έχει εκτεταμένες ζημιές ακόμα από τις καταστροφές τον Σεπτέμβριο του 2017, ενώ προβλέπεται να ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης, γεγονός που θα επιβαρύνει επιπλέον την μετακίνηση των μαθητών.

Δείτε τα σχετικά έγγραφα εδώ και εδώ