Δημοσχάκης Αναστάσιος

Το νομικό σύστημα της Χώρας καθίσταται θωρακισμένο & αδιάβλητο έναντι της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες! Επιλύονται μείζονα διασυνοριακά ζητήματα, διασφαλίζοντας την απαιτούμενη διαφάνεια & καθαρότητα! Ομιλία επί Σ/Ν Υπ. Δικαιοσύνης

Στο πλαίσιο της σημερινής (8/7) του ομιλίας, επί του Σ/Ν του Υπουργείο Δικαιοσύνης αναφορικά με την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης υπογράμμισε ότι αντιμετωπίζεται επιτυχώς το διεθνές οργανωμένο έγκλημα… ένα ζήτημα που απασχολεί διαχρονικά την Ελλάδα, την Ευρώπη & την Υφήλιο!!

Εισαγωγικά :

Αναφέρθηκε στη χθεσινή επέτειο συμπλήρωσης δύο ετών της κυβέρνησης του Kyriakos Mitsotakis, στο πέρας των οποίων κατάφερε να θέσει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη των πολιτών και την διεθνή εικόνα της Χώρας.

Η κυβέρνηση ήρθε αντιμέτωπη με προκλήσεις, αναπτύσσοντας εγκαίρως μηχανισμούς διαχείρισης και οργανωμένης αντίδρασης!

Στον ακήρυχτο πόλεμο έναντι του κορονοιού, προέτρεψε την ιατρική κοινότητα να διασκεδάσει τον φόβο και τους δισταγμούς ορισμένων συμπολιτών μας, προκειμένου να προβούν στον εμβολιασμό.. που αποτελεί την ασπίδα έναντι του αόρατου εχθρού!!Επί του Σ/Ν ανέφερε ότι :

Η κυβέρνηση, προβαίνει σε ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια θωράκισης και ενίσχυσης της Δικαιοσύνης!!

Ενισχύει το “νομικό οπλοστάσιο” του Έλληνα δικαστή και εναρμονίζεται με τους ευρωπαϊκούς κανόνες γιατί επιτυγχάνεται η αντιμετώπιση των βασικών αδικημάτων που αφορούν στη νομιμοποίηση των εσόδων, που πλήττουν την αξιοπιστία των χωρών και διαβρώνουν την κοινωνία!!

Διασφαλίζεται με επάρκεια η διασυνοριακή, διακλαδική & διυπηρεσιακή συνεργασία με αποτελεσματικότητα & με μεγαλύτερη ταχύτητα και τήρηση των δικονομικών εγγυήσεων.

Υπογράμμισε την αναγκαιότητα το παρόν ν/σ να πλαισιωθεί και από ένα θεσμικό πλαίσιο για την χρήση των κρυπτονομισμάτων, τόσο σε επίπεδο ΕΕ όσο και σε διεθνές επίπεδο, το οποίο δημιουργεί ένα…θολό κι ανεξέλεγκτο τοπίο, ιδανικό για το «ξέπλυμα» παράνομων εσόδων!

Ανέφερε επίσης ότι στο πλαίσιο ελέγχου της προέλευσης των εσόδων αλλά και για την εκτέλεση ενεργειών δέσμευσης/δήμευσης περιουσιακών στοιχείων από το κράτος θα συνέβαλε αποτελεσματικά ένα πλήρες, ενημερωμένο & ψηφιακό περιουσιολόγιο.

Ενώ παράλληλα τόνισε ότι απαιτείται επιμελέστερος έλεγχος σε επίπεδο τραπεζικών ιδρυμάτων όσον αφορά την σύνταξη πληροφοριακών δελτίων προς την αρχή νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Κλείνοντας επισήμανε τις αλλαγές που ήδη έχουν συντελεστεί στο σύστημα της δικαιοσύνης, αλλά και σε αυτές που έρχονται… καθιστώντας τη χώρα ένα διαφανές και λειτουργικό κράτος δικαίου!

Μπορείτε να ακούσετε την ομιλία εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=WnB0vLJRuHQ