Δημοσχάκης Αναστάσιος

Το «παρών» που ψήφισε ο εισηγητής της Ν Δ, στην τροπολογία για την αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Διδ/χου σημαίνει επί της αρχής αποδοχή της νομοθέτησης αλλά με σοβαρότατες επιφυλάξεις για τη βιωσιμότητα του!!!

Για την τροπολογία με την οποία προβλέπεται η αυτονομία του Νοσοκομείου Διδ/χου, για την παράλληλη «ναρκοθέτηση» του καθώς και για το μέλλον του, που δυστυχώς δεν εξασφαλίστηκε η ομαλή μετάβαση του στην επόμενη μέρα μίλησε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αναστάσιος Δημοσχάκης στο Α’ μέρος της εκπομπής Ώρα Αιχμής της Delta Tv.

Συγκεκριμένα είπε ότι:

· Ο αγώνας της κοινωνίας του Βορείου και Κεντρικού Έβρου δικαιώθηκε μέσα από την αυτονομία του Νοσοκομείου Διδ/χου με την οποία εξασφαλίζεται ο αυτοσεβασμός και η αυτοπροστασία των κατοίκων.

· Ο ίδιος μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου επιδίωκε επί 4 χρόνια & πλέον να δοθεί η αυτονομία του Νοσοκομείου, αλλά με «προίκα» σε στελεχιακό δυναμικό, σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, σε οικονομικές πιστώσεις & σε φαρμακευτικό υλικό για την ομαλή μετάβαση του στην επόμενη μέρα.

· Ο Υπουργός Υγείας αιφνιδίασε, κι αντί να συμπεριλάβει με άρθρο στο Νομοσχέδιο του την αυτοτέλεια του Νοσοκομείου, εξηγώντας πως θα είναι βιώσιμο την επόμενη μέρα, έφερε μια τροπολογία «αχταρμά», στην οποία συμπεριέλαβε άλλα 10 νοσοκομεία με ανόμοια προβλήματα καθώς κλπ ρυθμίσεις που αφορούν το Υπουργείο Υγείας.

· Με αυτόν τον τρόπο «ναρκοθέτησε» το μέλλον του Νοσοκομείου, όπως κι όλα τα πολιτικά πεδία, υπονομεύοντας και θέλοντας να δημιουργήσει προβλήματα με αυτή τη λογική στην επόμενη Κυβέρνηση που θα είναι της ΝΔ!!

· Το «παρών» που ψήφισε ο εισηγητής της ΝΔ Ιάσων Φωτήλας, στην τροπολογία σημαίνει επί της αρχής θετική αποδοχή της νομοθέτησης αλλά με σοβαρότατες επιφυλάξεις !

· Οι επιφυλάξεις έγκεινται στην βιωσιμότητα του Νοσοκομείου, βάσει των προϋποθέσεων που ο ίδιος είχε θέσει ως Βουλευτής του Έβρου τόσο στη ομιλία του από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου (σχετικό link http://www.dimoschakis.gr/?p=11481), όσο και στη συζήτηση της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του πέρυσι τον Ιούλιο (σχετικό link http://www.dimoschakis.gr/?p=9609 ).

· Να μας πουν οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του Νομού πως & πότε ανέδειξαν στη Βουλή το πρόβλημα του Νοσοκομείου Διδ/χου…

· Το μόνο που έκαναν ήταν να προσκαλούν εδώ και 4 χρόνια στον Έβρο τους Υπουργούς Υγείας, να τους χειροκροτούν γιατί αναλώνονταν σε δηλώσεις κρότου λάμψης κι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

· Αυτά υπογράμμισε και στην ανακοίνωση του, σε απάντηση στις ανακρίβειες και στα ψέματα που υποστήριξαν οι 3 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό το θέμα, θέλοντας να παραπλανήσουν για μια ακόμα φορά τον λαό του Έβρου (σχετικό link http://www.dimoschakis.gr/?p=11638).