Δημοσχάκης Αναστάσιος

Το Προεδρείο της Πανελλήνιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού βουλευτών & γερουσιαστών Ελληνικής καταγωγής στα κοινοβούλια & στις γερουσίες του εξωτερικού κρατούν την υπόσχεσή τους & επισκέπτονται τον Έβρο για ένα 3ήμερο! – Συνέντευξη στο Ράδιο Έβρος

Για την σημερινή άφιξη της Πα.Δ.Ε.Ε. στο Έβρο, το τριήμερο οδοιπορικό των Βουλευτών & Γερουσιαστών Ελληνικής καταγωγής ανά τον κόσμο, στον Νομό μας, τα προσδοκώμενα οφέλη αυτής της επίσκεψης αλλά και το φλέγον ζήτημα της εχθρικής πολιτικής του Υπουργού Παιδείας κατά του ΔΠΘ μίλησε στο ράδιο Έβρος ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Αναλυτικότερα είπε:

• Εξέχουσες προσωπικότητες της Ελληνικής Ομογένειας, που διαπρέπουν στα κοινοβούλια του εξωτερικού φτάνουν σήμερα στον Νομό μας συνεπείς στην υπόσχεσή τους να επισκεφτούν τον Έβρο!

• Το προεδρείο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, το οποίο εκπροσωπεί πλέον των 300 ομογενών που διατελούν εκλεγμένα μέλη σε κοινοβούλια του εξωτερικού θα συναντηθούν με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς του Έβρου!

• Ο τόπος μας θα συστηθεί στους καλύτερους πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό, γνωστοποιώντας τα προϊόντα μας, τις παραγωγικές μας δυνατότητες και τα τουριστικά αξιοθέατα στους ομογενείς μας, για να τα διαφημίσουν στην συνέχεια σε όλο τον κόσμο.

• Ο Υπουργός Παιδείας συνεχίζει την επιθετική πολιτική εναντίον του ΔΠΘ, με πρόσφατο παράδειγμα την ίδρυση της 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, γεγονός που θα αποδυναμώσει σε στελεχιακό δυναμικό και χρηματοδότηση τις υφιστάμενες σχολές.

• Η εχθρική στάση του Υπουργού τεκμηριώνεται από πολλές εχθρικές ενέργειες κατά του ΔΠΘ, όπως η υπαγωγή των ΤΕΙ Καβάλας, Δράμας και Διδ/χου στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η μεταφορά του Μεταπτυχιακού προγράμματος εξειδίκευσης εκπαιδευτικών από το ΔΠΘ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κ.α.π!

Περισσότερα μπορείτε να ακούσετε στο ηχητικό που ακολουθεί: