Δημοσχάκης Αναστάσιος

Το Σουφλί εκτός Προγράμματος Απονιτροποίησης-Απαντά ο Υπουργός στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου

Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας στην Αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος  Δημοσχάκης, παραθέτοντας ψήφισμα του Δήμου Σουφλίου που αφορούσε στο πρόγραμμα προστασίας από την νιτρορύπανση.

Συγκεκριμένα το ψήφισμα αφορά στην διαμαρτυρία του Δήμου Σουφλίου, καθώς είναι η μόνη περιοχή του Νομού Έβρου που δεν εντάσσεται στο Πρόγραμμα Απονιτροποίησης, όπως προκύπτει από την προδημοσίευση του Προγράμματος, λόγω των δειγματοληπτικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Το υπουργείο στην απάντησή του απλά περιγράφει την διαδικασία υλοποίησης των σχεδίων Διαχείρισης κι αναφέρει ότι αξιολογήθηκαν όλα τα δεδομένα, καθώς επίσης καταγράφηκαν κι οριοθετήθηκαν οι διάχυτες πηγές ρύπανσης.

Το γεγονός ότι ο αγροτικός κόσμος του ακριτικού νομού χτυπήθηκε επανειλημμένα φέτος από τα καιρικά φαινόμενα θα έπρεπε να καταστήσει το Υπουργείο πιο ευαίσθητο στις ανάγκες όλων των αγροτών αλλά & όλης της περιοχής. Ο Νομός Έβρου, ενώ διατρέχεται από το ίδιο ποτάμι & τους παραποτάμους του αποφασίστηκε να εξαιρεθεί το Κεντρικό τμήμα αυτού καθώς & συναφείς περιοχές με αυτό  . Πολύ περισσότερο δε, μετά από έναν πολύ δύσκολο χειμώνα, καθώς επίσης και τα πλημμυρικά φαινόμενα που ακολούθησαν, έχουν προκληθεί αλλοιώσεις στα υδατικά συστήματα καθιστώντας επιβεβλημένη την επανάληψη των μετρήσεων που πραγματοποιήθηκαν.

Ο Έβρος θα πρέπει στο ΣΥΝΟΛΟ του να ενταχθεί στο πρόγραμμα!!

 

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με την Αναφορά:

http://www.parliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/10028154.pdf

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με την Απάντηση:

http://www.parliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/10093951.pdf