Δημοσχάκης Αναστάσιος

Το ΥΠΕΚΑ να ξαναδεί το δίκαιο αίτημα του Δήμου Σουφλίου για ένταξη της περιοχής στο πρόγραμμα μείωσης της Νιτρορύπανσης – Δηλώσεις στη Δέλτα Τηλεόραση

Για την Αναφορά που κατέθεσε σχετικά με τη μη ένταξη του Καλλικρατικού Δήμου Σουφλίου στο πρόγραμμα μείωσης της Νιτρορύπανσης μίλησε στη Δέλτα Τηλεόραση Αλεξ/πολης ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα είπε ότι:

  • Κατέθεσε μέσω Κοινοβουλευτικής Αναφοράς στο προεδρείο της Βουλής ψήφισμα του Δήμου Σουφλίου για το γεγονός ότι δεν συμπεριλήφθηκε η ευρύτερη περιοχή στο πρόγραμμα μείωσης της Νιτρορύπανσης.
  • Αφού θεωρούνται ως ευπρόσβλητες ζώνες ο Βόρειος και ο Νότιος Έβρος δεν γίνεται να εξαιρείται ο Κεντρικός Έβρος, από τη στιγμή, μάλιστα, που η γειτνίαση του Καλλικρατικού Δήμου Σουφλίου με την υδρολογική λεκάνη του ποταμού Έβρου είναι εγγύτερη όλων.
  • Η απόφαση αυτή είναι άδικη για τους κατοίκους αλλά και για τους αγρότες του Κεντρικού Έβρου, που προσπαθούν να εφαρμόσουν βιολογικές μεθόδους.
  • Μέσω της κατάθεσης της Αναφοράς αναδεικνύει το πρόβλημα, διεκδικεί την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος του Δήμου Σουφλίου και ελπίζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να ξαναδεί το θέμα με ενδιαφέρον και προσοχή και να εντάξει τη συγκεκριμένη περιοχή στο πρόγραμμα μείωσης της Νιτρορύπανσης.
  • Στο προσεχές διάστημα θα καταθέσει Γραπτή Ερώτηση διεκδικώντας το ίδιο και για περιοχές του Διδ/χου που δεν συμπεριλαμβάνονται στο σχετικό πρόγραμμα.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις