Δημοσχάκης Αναστάσιος

Το Υπουργείο Ναυτιλίας ‘κρύβεται’ πίσω από το ΤΑΙΠΕΔ! Καμμία υπεύθυνη απάντηση ή δέσμευση προς στους ιδιοκτήτες εκτάσεων στην Χερσαία Ζώνη του ΟΛΑ! Απάντηση σε Αναφορά

Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Κοινοβουλευτική Αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, σχετικά με την διαδικασία απαλλοτριώσεων των ιδιοκτησιών ιδιωτών που έχουν δεσμευτεί από τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ).

Συγκεκριμένα, με την Κοινοβουλευτική Αναφορά προωθήθηκε επιστολή ιδιοκτητών – πολιτών της Αλεξανδρούπολης σχετικά με το παραπάνω ζήτημα, καθώς ήδη από τον Οκτώβριο του 2018 έχει τεθεί σε διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου που αφορά στην μεταβίβαση τμημάτων των Οργανισμών Λιμένων της Χώρας μας, μεταξύ των οποίων και της Αλεξ/πολης.

Στην απάντησή του το Υπουργείο παραπέμπει στην απάντηση του ΟΛΑ, όπου αναγνωρίζεται ότι οι συγκεκριμένες ιδιωτικές εκτάσεις θεωρούνται απολύτως απαραίτητες για την ανάπτυξη του λιμένα και αναγνωρίζει το καθεστώς ομηρίας στο οποίο βρίσκονται οι ιδιοκτήτες εδώ και δεκαετίες, εξαιτίας της απουσίας στρατηγικής αξιοποίησης των περιφερειακών λιμένων της χώρας.

Τέλος στην απάντηση αναφέρεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ, ως μέτοχος του ΟΛΑ, ο οποίος θα διενεργήσει και τον διαγωνισμό για την υπο-παραχώρηση λιμενικών εγκαταστάσεων και υπηρεσιών σε ενδιαφερόμενους επενδυτές, εργάζεται για την επίλυσή του ζητήματος, με την προϋπόθεση ότι η συγκεκριμένη έκταση θα συμπεριληφθεί στην υπο-παραχώρηση περιοχή της Χερσαίας Ζώνης του λιμανιού.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με την Αναφορά:
https://www.hellenicparliament.gr/…/c0d5184d-7…/10881172.pdf

Ακολουθούν οι σύνδεσμοι με τις Απαντήσεις:

https://www.hellenicparliament.gr/…/67715b2c-e…/10883111.pdf

https://www.hellenicparliament.gr/…/67715b2c-e…/10889688.pdf

https://www.hellenicparliament.gr/…/67715b2c-e…/10889689.pdf