Δημοσχάκης Αναστάσιος

Το 4ο Μνημόνιο που ψήφισε η Κυβέρνηση οδηγεί στην φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας – Δηλώσεις στο ράδιο Χρόνος

Για το 4ο Μνημόνιο και για τις μειώσεις που θα επιφέρει σε μισθούς, συντάξεις και ειδικά μισθολόγια των Ε.Δ. και Σ.Α. μίλησε σήμερα (19/05) στο Ράδιο Χρόνος 87,5 FM της Κομοτηνής ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης.

 

Συγκεκριμένα είπε ότι:

  • Με το 4ο Μνημόνιο που ψήφισε η κυβέρνηση οι μειώσεις είναι σημαντικές για τα στελέχη των Ε.Δ. και Σ.Α., αλλά και για τους επαγγελματίες, τους δημοσίους υπαλλήλους τους  αγρότες αλιείς, κτηνοτρόφους και τους συνταξιούχους  γενικά!
  • Τα νέα μέτρα οδηγούν στην φτωχοποίηση την ελληνική κοινωνία , ενώ δεν πείθει το νέο κυβερνητικό αφήγημα ψεύδους για τα «αντίμετρα».
  • Η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει από πέρυσι τον Φεβρουάριο, αλλά η ολιγωρία της κυβέρνησης προκάλεσε ανυπολόγιστη ζημιά με αποτέλεσμα να φορτωθούν οι πολίτες με επιπλέον μέτρα 4,9 δισ.
  • Όταν βγήκαν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην εξουσία, τον Ιανουάριο του 2015, έχασαν πολύτιμο πολιτικό χρόνο έξι μηνών, επειδή είχαν αυταπάτες.
  • Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι ξεκάθαρο και βασίζεται στην προσέλκυση επενδύσεων, στη δημιουργία προϋποθέσεων για υγιή επιχειρηματικότητα, αλλά και στις ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Γιατί μέσα από την ιδιωτική οικονομία θα έρθει η ανάκαμψη και η ανάπτυξη.
  • Ζητάει η ΝΔ εκλογές γιατί όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση η χώρα οδηγείται στα βράχια. Επίσης ζητάει εκλογές μήπως και αντιληφθούν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι πρέπει να αλλάξουν ρότα, για να μην βουλιάξει κι άλλο η οικονομία.
  • Η ΝΔ πρώτη ανέδειξε την ανάγκη να μειωθεί ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια στο 13%, ενώ ήταν η μοναδική Αξιωματική Αντιπολίτευση που υπερψήφισε νόμους που ήταν προς το συμφέρον της κοινωνίας.

Ακούστε εδώ τις δηλώσεις