Δημοσχάκης Αναστάσιος

Χαιρετισμός στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επαγγελματικής Μελισσοκομίας

Στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επαγγελματικής Μελισσοκομίας παρέστη ο Βουλευτής Έβρου Αν. Δημοσχάκης στην Αλεξανδρούπολη, όπου και απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό:

“Κύριε Πρόεδρε και μέλη των Μελισσοκόμων Ελλάδας, Κύριοι Πρόεδροι όλων των Συλλόγων Μελισσοκόμων, Αξιότιμοι Καθηγητές και Επιστήμονες, Εκλεκτές και εκλεκτοί προσκεκλημένοι,

Είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι σήμερα εδώ, στο πρώτο πανελλήνιο συνέδριο των επαγγελματιών μελισσοκόμων.

Η Ελληνική φύση μας προσφέρει απλόχερα μια τεράστια γκάμα προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει το μέλι και όλα τα λοιπά παράγωγα της μελισσοκομίας. Λέγοντας «απλόχερα», φυσικά, δεν ξεχνάμε πως η εκμετάλλευση αυτού του μοναδικού πλούτου απαιτεί την αφοσίωση, την κοπιαστική εργασία και την επιχειρηματική προσπάθεια των Ελλήνων Μελισσοκόμων.

Ο συνδυασμός αυτής της αξιέπαινης προσπάθειας, με τα εγγενή χαρακτηριστικά ποιότητας του Ελληνικού μελιού μπορεί να αποτελέσει έναν πυλώνα ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα. Νέες τεχνολογίες, καινοτόμα προϊόντα και καινούριες αγορές θα πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της εξέλιξης της μελισσοκομίας και η πολιτεία οφείλει να σας βοηθήσει στον τομέα αυτό.

Εκτός της ιδιότητας μου ως Βουλευτής, πάντα παραμένω Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου στην ΕΛ.ΑΣ. συνάντησα πολλά αξιόμαχα στελέχη που ήταν και μελισσοκόμοι. Από αυτούς έμαθα την επιστημοσύνη του κλάδου σας και ήμουν πάντα περήφανος για αυτούς. Γιατί ήταν αποτελεσματικοί ως συνεργάτες, αλλά και εξαιρετικοί νοικοκύρηδες, αφού πάντα είχαν χρήματα στην τσέπη και ποτέ δεν χρειάστηκαν δανεικά από την πάγια προκαταβολή της υπηρεσίας.

Κλείνοντας, σε συνέχεια των οποίων είπε ο άξιος Δήμαρχός μας Ε. Λαμπάκης ,σας εισηγούμαι να λάβετε απόφαση σε αυτό το πρώτο σας συνέδριο να υιοθετήσετε την Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο ως την μόνιμη τοποθεσία διεξαγωγής του. Ο Έβρος είναι η προφυλακή της χώρας και χρειάζεται την στήριξη όλων σας, για να συνεχίζει να μας προστατεύει όλους!

Αναμένω, φυσικά, τα αποτελέσματα και τα πρακτικά του διήμερου συνεδρίου σας, ώστε να τα χρησιμοποιήσω μέσα από την κοινοβουλευτική και πολιτική μου δράση για να προωθήσω το μέλι και τους ανθρώπους του, στην παραγωγή, την τυποποίηση, την εμπορία, την καινοτομία!

Θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές του συνεδρίου και να ευχηθώ την επιτυχή έκβασή του και την μελλοντική του εξέλιξη, καθώς και να περάσετε καλά στην Φιλόξενη Πατρίδα μας από όπου και αν προέρχεστε!”

 Μελισσοκόμοι 20151107 (2) Μελισσοκόμοι 20151107 (3) Μελισσοκόμοι 20151107 (1)