Δημοσχάκης Αναστάσιος

Χαρακτήρα δημοψηφίσματος οι Ευρωεκλογές!! Τελειώνει ο κύκλος αυτής της καταστροφικής κυβέρνησης που γύρισε την πλάτη της σε Έβρο και νησιά!! – Συνέντευξη στο Κανάλι Ένα του Δήμου Πειραιά!

Για τον χαρακτήρα δημοψηφίσματος που θα έχουν οι επερχόμενες Ευρωεκλογές, για την αμήχανη εικόνα που εξέπεμψε ο Πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνέντευξή του στον ΑΝΤ-1, αλλά και για το πρόσφατο κοινοβουλευτικό του έργο μίλησε στο ρ/σ Κανάλι Ένα στο Δημοτικό Κανάλι Πειραιά, ο Βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα είπε ότι:

· Οι επερχόμενες Ευρωεκλογές, όντας η πρώτη εκλογική αναμέτρηση εδώ και 4 χρόνια, θα έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος με τους πολίτες να στέλνουν το ανάλογο μήνυμα σε μια Κυβέρνηση που βρίσκεται σε αποδρομή κι έχει ολοκληρώσει τον καταστρεπτικό κύκλο της.

· Ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μόνος αρχηγός κόμματος που από τη μια διαβλέπει το μέγεθος της καταστροφής, ζητώντας επίμονα εκλογές, κι από την άλλη με τον ευπρεπή πολιτικό λόγο έχει ακτινογραφήσει με επάρκεια τον τρόπο λειτουργίας του Κράτους.

· Ο Πρωθυπουργός, στην προχθεσινή (15/04) συνέντευξή του στον ΑΝΤ-1, αποδείχθηκε αμήχανος στο να δώσει εξηγήσεις για τους λογαριασμούς του κου Πετσίτη, ενώ φάνηκε ότι δεν εμπιστεύεται πλέον το δεξί του χέρι, τον κ. Παππά

· Ο κ. Τσίπρας δεν είχε το θάρρος να σχολιάσει την παραπομπή στο αρχείο των κατηγοριών για τη Novartis με τις οποίες το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ οργάνωσε «δολοφονίες χαρακτήρων» των πολιτικών του αντιπάλων, χρησιμοποιώντας κουκουλοφόρους μάρτυρες.

· Τέτοιους μάρτυρες δεν χρησιμοποίησε ποτέ στο παρελθόν η ΕΛ.ΑΣ, ούτε όταν ήταν ο ίδιος Αρχηγός της, καθώς στόχος ήταν να υπηρετήσουν και να περιφρουρήσουν το Κράτος Δικαίου, συντάσσοντας απόλυτα ακριβείς και τεκμηριωμένες δικογραφίες σε ανάλογες περιπτώσεις.

Στη συνέχεια ο Βουλευτής αναφέρθηκε στο πρόσφατο κοινοβουλευτικό έργο του τονίζοντας ότι:

· Με αφορμή το πολύ μικρό ποσοστό αιτήσεων που εγκρίθηκαν σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης στο πλαίσιο του Μέτρου 11 για τις Βιολογικές Καλλιέργειες, κατέθεσε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση.

· Καλεί τον Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης να έρθει στην Ολομέλεια και να εξηγήσει γιατί στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης πιστώθηκε το πιο χαμηλό ποσό απ’ όλες τις άλλες Περιφέρειες με αποτέλεσμα από τους 4.775 αγρότες που είχαν υποβάλλει αίτηση, να εγκριθούν μόλις 119!

· Με Γραπτή Ερώτηση ανέδειξε τον κίνδυνο κατεδάφισης των Καλυβών στο Δέλτα του Έβρου.

· Ο σχετικός νόμους του 2017 παρείχε διετή παράταση για την νομική τακτοποίηση των κτισμάτων, παράταση η οποία λήγει τον ερχόμενο Νοέμβριο.

· Οι αρμόδιοι Υπουργοί καλούνται να απαντήσουν αν θα δοθεί παράταση μέχρι την έκδοση του σχετικού Π Δ.

· Αν θα αξιοποιηθούν οι Καλύβες στα πλαίσια των Εθνικών Αμυντικών Σχεδίων κι αν υπάρχει πρόβλεψη να αξιοποιηθεί τουριστικά μέρος της περιοχής με την κατασκευή τουριστικών καταλυμάτων και χώρων εστίασης.

· Στην πρόσφατη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης για τη σύσταση θέσεως καθηγητή Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ, στην Ν.Ορεστιάδα, ο Υπουργός αρνήθηκε για άλλη μια φορά να στηρίξει το Δημοκρίτειο αλλά και τους δυο σημαντικούς παραγωγικούς κλάδους, που αποτελούν πεδία ανάπτυξης για το Νομό.

· Η Κυβέρνηση απέδειξε ότι γυρνάει την πλάτη στον Έβρο και τα νησιά!!