Δημοσχάκης Αναστάσιος

Όχι στη συρρίκνωση, Όχι στην διχόνοια, Όχι στην εσωστρέφεια στην επιστημονική κοινότητα της ΠΑΜΘ!! Ο Β/Έβρος καταθέτει ψήφισμα διεκδικώντας την επιβίωση των σχολών του κι όχι μόνο!!

Στο διευρυμένο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Διδυμοτείχου , εν μέσω εορταστικής περιόδου, για την απόφαση της Κυβέρνησης να υφαρπάξει το ΤΕΙ Νοσηλευτικής από το Διδυμότειχο, παρέστη το απόγευμα της Κυριακής (30/12) ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης.

 

Στην τοποθέτησή του, όπως αυτή αποτυπώθηκε στην κάμερα του didymoteio.net, ανέφερε ότι:

  • Το ΑΤΕΙ Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου πρέπει να παραμείνει στην πόλη των Κάστρων & των Θρύλων καθώς η μεταφορά του ή η κατάργηση του θα υποβαθμίσει την Σχολή, το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου κι όλο το Β/Έβρο!
  • Ο Υπουργός Παιδείας συνεχίζει την εκτέλεση του οργανωμένου σχεδίου υποβάθμισης των ανώτερων κι ανώτατων ιδρυμάτων της ΠΑΜΘ, με την μεταφορά τμημάτων σε άλλες περιφέρειες & την αποδυνάμωση τους μέσα & από το διδακτικό προσωπικό!
  • Ο ίδιος κατέθεσε Γραπτή Ερώτηση, με συνυπογράφοντες του Βουλευτές Καβάλας Ν.Παναγιωτόπουλο και Δράμας Χ.Κυριαζίδη, ζητώντας την αιτιολόγηση και τεκμηρίωση των καλών προθέσεων των πρόσφατων αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας, σχετικά με την ‘κινητικότητα’ των σχολών από την μία περιφέρεια σε άλλη & πάντα σε βάρος του ΔΠΘ…
  • Θα ακολουθήσουν συσκέψεις και συναντήσεις με τους θεσμικούς φορείς της Περιφέρειας σε ένα κοινό διεκδικητικό πλαίσιο, που θα περιλαμβάνει την παραμονή της Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο, την αναβάθμιση της σε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, την ίδρυση παρεμφερούς τμήματος με την Νοσηλευτική στην πόλη του Διδυμοτείχου και την σύσταση 10 θέσεων ΔΕΠ που είναι τελείως απαραίτητες για την στοιχειώδη λειτουργία της.
  • Η εξαιρετική επιστημονική εργασία και το ψηλό επίπεδο των αποφοιτούντων από την Νοσηλευτική Σχολή του Διδυμοτείχου επιβεβαιώνονται από σοβαρές έρευνες, που πιστοποιούν ότι στο ακριτικό Διδυμότειχο συντελείται εξαιρετικό εκπαιδευτικό έργο και οι διπλωματούχοι νοσηλευτές διαθέτουν άριστη κατάρτιση και πρακτική εξάσκηση.
  • Η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει σοβαρά υπόψιν το ψήφισμα που θα προκύψει από το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ( διαβάστε το στο σύνδεσμο εδώ) και να μην γίνει το Διδ/χο και το ΔΠΘ θύμα ενός προεκλογικού αγώνα που μεταφέρει ελπίδες και προοπτικές από την μια περιφέρεια στην άλλη…..

Περισσότερα μπορείτε να ακούσετε εδώ και να διαβάσετε στο συνημμένο σύνδεσμο