Δημοσχάκης Αναστάσιος

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης, το όραμα της Νέας Θαλάσσιας Εγνατίας, Έλληνες του εξωτερικού – Δηλώσεις στην ΑΛΦΑ TV

Η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Αλεξ/πολης-Σαμοθράκης, αλλά και η παρέμβαση του στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς ήταν το αντικείμενο των δηλώσεων του βουλευτή κι Επίτιμου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Αναστασίου Δημοσχάκη στην ΑΛΦΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Αλεξανδρούπολης . 

Μεταξύ άλλων είπε:
 
·       Το Υπουργείο Ναυτιλίας 27/7 προχώρησε στην αδειοδότηση των δύο ταχυπλόων σκαφών, ισάριθμων εταιρειών, μετά από σχετική κοινοβουλευτική πίεση που ασκήθηκε και μέσω Επίκαιρης  Ερώτησης που κατατέθηκε στις 18/07 & συζητήθηκε 1/9 στην Ολομέλεια ! 
·       Η ολιγωρία και η καθυστέρηση του Υπουργείου κόστισε στο Νησί της Σαμοθράκης, στους επαγγελματίες γενικά του τουρισμού  και πάνω από όλα στους πολίτες την μισή τουριστική σαιζόν !
·       Κατά την συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης διατυπώθηκε η αόριστη υπόσχεση από τον Υπουργό για την δρομολόγηση ενός ακόμη πλοίου.
·     Ο Βουλευτής ζήτησε διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξει από τώρα η ανάλογη μελέτη και προετοιμασία για την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο.
·     Έθεσε ξανά το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης – Λήμνου – Μυτιλήνης, μιας Νέας Θαλάσσιας Εγνατίας με θετική διάθεση εξέτασης της προτεινόμενης γραμμής .
·       Στην παρέμβαση του στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή της Βουλής του Ελληνισμού της Διασποράς, εξήρε τον ρόλο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλονιτών και Θιακών «Οδυσσεύς».
·    Υπογράμμισε την συμβολή τους στην διατήρηση της εθνικοπολιτιστικής κληρονομιάς και την προώθηση των Εθνικών Θεμάτων.
·      Τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία, τόσο ως Κυβέρνηση και ως Αντιπολίτευση  υποστηρίζει διαχρονικά το δικαίωμα της ψήφου των Ελλήνων του Εξωτερικού.
·     Υπογράμμισε ότι οι περίπου 500.000 καταρτισμένοι νέοι που μετανάστευσαν λόγω της οικονομικής κρίσης πρέπει να διατηρήσουν την επαφή με την ‘μητέρα’ πατρίδα και μέσω της άσκησης του δικαιώματος του εκλέγειν !
·       Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν επιδεικνύει πραγματικό κι ειλικρινές ενδιαφέρον για τα προβλήματα των Ελλήνων του Εξωτερικού αλλά εξαντλεί το ενδιαφέρον της σε κινήσεις τακτικισμού, σκοπιμοτήτων και Κομματικών μόνο συμφερόντων ….
Δείτε τις δηλώσεις εδώ.