Δημοσχάκης Αναστάσιος

Ανίκανη η κυβέρνηση να υπερασπιστεί το εισόδημα των Ελλήνων αγροτών! Στην υπέρμετρη φορολόγηση έρχεται να προστεθεί και η διακοπή ρεύματος στα αντλιοστάσια οδηγώντας τις σοδιές σε μαρασμό και τους αγρότες σε οικονομική καταστροφή! Συνέντευξη στην Άλφα Τηλεόραση

Για την Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, μαζί με άλλους 40 Βουλευτές της Ν.Δ., σχετικά με την ξαφνική απόφαση της ΔΕΗ να προχωρήσει σε άμεση διακοπή της ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων γενικά , μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της ΑΛΦΑ Τηλεόρασης Αλέξ/πολης ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

•Η ΔΕΗ απέστειλε σε όλους τους ΤΟΕΒ έγγραφο που ορίζει ότι αν δεν ρυθμίσουν άμεσα τις οφειλές τους, θα τους διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με αποτέλεσμα την απόλυτη αδυναμία άρδευσης εκατομμυρίων στρεμμάτων και μάλιστα στην έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου.

•Το πρόβλημα όμως έχει περιπλεχθεί από την στρεβλή ανεκτικότητα που διόγκωσε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΤΟΕΒ προς τη ΔΕΗ, εν αγνοία πολλές φορές των συνεπών αγροτών που εξοφλούσαν εμπρόθεσμα τις οφειλές τους προς τους ΤΟΕΒ και οι οποίοι θα υποστούν ανεπανόρθωτη οικονομική καταστροφή.

•Με το θέμα έχει ασχοληθεί διεξοδικά ο Βουλευτής, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου έχοντας καταθέσει δύο Επίκαιρες Ερωτήσεις τόσο το 2017 όσο και το 2018, προτείνοντας τον διαχωρισμό των αποστραγγιστικών αντλιοστασίων από τα αρδευτικά, προκειμένου να μην επιβαρύνονται οι αγρότες με το κόστος λειτουργίας των αντλιοστασίων που σχετίζονται με τα αντιπλημμυρικά έργα, αλλά μόνο όσων σχετίζονται με την άρδευση των αγροτικών εκτάσεων.

Περισσότερα μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί: