Δημοσχάκης Αναστάσιος

Αναβαθμίζεται η σιδηροδρομική σύνδεση Αλεξ/πολης-Ορμενίου!!Υιοθετούνται οι προτάσεις & δικαιώνονται οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μας σε όλα τα επίπεδα!!

Το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, ανακοινώνει την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξ/πολη-Ορμένιο-Ελληνοβουλγαρικά σύνορα & την ενίσχυση της διασυνοριακής σιδηροδρομικής σύνδεσης του λιμένα Αλεξ/πολης με την υπόλοιπη Ν/Α Ευρώπη!!

Η σημερινή κυβέρνηση, σκύβει εμπράκτως για άλλη μια φορά με στοργή & ευαισθησία στα ζητήματα του ακριτικού Νομού, θέτοντας σε τροχιά ανάπτυξης ένα έργο στρατηγικής σημασίας το οποίο θα δώσει ώθηση στην αναπτυξιακή προοπτική και αναβάθμιση της περιοχής!!

Η συγκοινωνιακή θωράκιση του ακριτικού Έβρου και η εύρυθμη λειτουργία της σιδηροδρομικής σύνδεσης των δύο ”ΦΆΡΩΝ” του Νομού, ήτοι Αλεξανδρούπολης-Ορμενίου, αποτέλεσε πάγιο αίτημα το οποίο ετέθη διαχρονικά σε κορυφαία θέση στην ατζέντα των κοινοβουλευτικών μου παρεμβάσεων, συναντήσεων αλλά και επαφών με όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες!!

Στις 26/5/2020 πραγματοποίησα συνάντηση εργασίας κι ενημέρωσης με τον τέως Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, Κων/νο Σπηλιόπουλο, παρουσία των αρμόδιων Υπηρεσιακών Στελεχών στην οποία εισηγήθηκα μεταξύ άλλων την βελτίωση χάραξης και την ηλεκτροκίνηση του προαστιακού σιδηροδρόμου Αλεξανδρούπολης-Ορμενίου & μελλοντικά Αλεξανδρούπολης-Νέστου. (βλ. https://www.facebook.com/Dimoschakis/posts/2632476720185256)

Η αναγκαιότητα της εύρυθμης λειτουργίας της εν λόγω σιδηροδρομικής σύνδεσης τέθηκε εκ νέου στη συνάντηση που πραγματοποίησα (30/10/2020) με τον νέο Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Σ.Ε., Σπύρο Πατέρα (βλ. https://www.facebook.com/Dimoschakis/posts/3062018680564389) καθώς και στη συνάντηση που είχα (23/11/2020) με τα Υπηρεσιακά στελέχη και τον Διευθυντή του Γραφείου του αρμόδιου Υπουργού.

Σε συνέχεια των παραπάνω εργασιών προώθησα στις 15/12/2020 επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών γνωστοποιώντας το καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Έβρου, όπως αυτή εκφράζεται από τους τρεις (3) Δημάρχους, Ν. Ορεστιάδος Β.Μαυρίδη, Διδυμοτείχου Ρ. Χατζηγιάννογλου & Σουφλίου Π.Καλακίκο καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Ν.Έβρου Δ Πέτροβιτς, υπογραμμίζοντας την σημασία της αξιοποίησης και αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου του Νομού, εξυπηρετώντας τις πόλεις, τους παρέμβριους οικισμούς και τα χωριά της περιοχής. (βλ. https://www.facebook.com/Dimoschakis/posts/3175968492502740)

Η συγκοινωνιακή θωράκιση του Έβρου δρομολογείται από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα (ακτοπλοϊα, αεροδρόμιο,σιδηρόδρομος, Ν.Εγνατία, κάθετος άξονας) προκειμένου να αποκτήσει η περιοχή την απαραίτητη υποδομή ώστε να ανταποκριθεί στον ρόλο της ως κόμβος στην Ν/Α Ευρώπη και στη Βαλκανική!!

https://www.facebook.com/kostaskaramanlis.gr/posts/4346117172106040