Δημοσχάκης Αναστάσιος

Αναφορά για διαμαρτυρία αναφορικά με το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Τυχερό

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκης κατέθεσε στο Προεδρείο της Βουλής μέσω αναφοράς επιστολές και ψηφίσματα από την Περιφέρεια ΑΜΘ – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, το Δήμο Σουφλίου, το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας – Περιφερειακό Τμήμα Θράκης, το Επιμελητήριο Έβρου, τα Συνεταιριστικά Εκκοκκιστήρια Έβρος, το Α.Σ.Κ.Γ.Ε. Τυχερού Έβρου, την Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Σουφλίου & Περιφέρειας, το Σύλλογο Λογιστών Έβρου, τον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων Τυχερού, τον Αγροτικό Σύλλογο Σουφλίου, το Σύλλογο Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Τυχερού και την Οργανωτική Επιτροπή Αγώνα κατά του κλεισίματος της Τράπεζας Πειραιώς Τυχερού προς την Τράπεζα Πειραιώς, αναφορικά με το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς (πρώην Αγροτικής) στο Τυχερό, όπως αυτές κοινοποιήθηκαν στους Βουλευτές του Ν. Έβρου, καθώς και σε τοπικά ΜΜΕ, ώστε να επιδοθούν στον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού

Στα κατατεθειμένα έγγραφα τονίζεται, μεταξύ άλλων, η πολυετής παρουσία του εν λόγω υποκαταστήματος, το οποίο λειτουργεί αδιάλειπτα ως μοχλός ανάπτυξης του τόπου, καθώς εξυπηρετεί τις ανάγκες της Δημοτικής Κοινότητας Τυχερού και τα Τοπικά Διαμερίσματα με πληθυσμό που φτάνει τους 5.000 κατοίκους. Δηλώνεται επίσης πως η σκέψη και μόνο για κλείσιμό του προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, καθώς η πλειοψηφία των δημοτών είναι αγρότες, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, υπάλληλοι και στρατιωτικοί που στηρίζουν απόλυτα την Τράπεζα ενώ τα πλησιέστερα επόμενα καταστήματα είναι σε απόσταση 25 χιλιομέτρων.

Ο Βουλευτής, πέραν των ενεργειών στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, έχει προβεί και σε απευθείας συζητήσεις με την Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, ώστε να βρεθεί λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα.