Δημοσχάκης Αναστάσιος

Απάντηση στην Αναφορά για τις ανεπαρκείς τηλεπικοινωνίες στην Σαμοθράκη – Επιλεκτική επιδότηση πρόσβασης στο διαδίκτυο

Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών κι Ενημέρωσης στην Αναφορά που κατατέθηκε ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης, παραθέτοντας επιστολή κατοίκου της Σαμοθράκης για το μονοπωλιακό καθεστώς των τηλεπικοινωνιών στο νησί και το ημιτελές έργο των οπτικών ινών.

Στην επιστολή παρουσιάζονται οι δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, οι επαγγελματίες αλλά και οι δημόσιες υπηρεσίες στην χρήση των τηλεπικοινωνιακών δικτύων αλλά και οι χαμηλές ταχύτητες του διαδικτύου.

Στην απάντησή του το Υπουργείο αναφέρει ότι προωθείται η υλοποίηση της δράσης ‘Παροχή Δωρεάν Κινητής Ευρυζωνικής Σύνδεσης στους Μόνιμους Κατοίκους των Απομακρυσμένων Νησιών της Ελλάδας’ επιχορηγώντας κατοίκους απομακρυσμένων νησιών, που πληρούν εισοδηματικά κριτήρια,  προκειμένου να αποκτήσουν δωρεάν την κινητή ευρυζωνική σύνδεσή τους στο διαδίκτυο.

Για τους εμπόρους, τους επιχειρηματίες και τις ξενοδοχειακές μονάδες που δεν πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, προφανώς η αυτονόητη απάντηση του Υπουργείου είναι να φροντίσουν οι ίδιοι για την σύνδεσή τους.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με την Αναφορά

http://www.parliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/10002862.pdf

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με την Απάντηση

http://www.parliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/10025835.pdf