Δημοσχάκης Αναστάσιος

”Ασπίδα” προστασίας για τον ακριτικό Έβρο τα φράγματα Μ. Δερείου, Μάνθειας & Ασπρονερίου!Η ηγεσία & οι υπηρεσίες του Υπ. Ανάπτυξης προωθούν τα ζητήματα του πρωτογενούς τομέας του Έβρου!Εν αναμονή… των αποφάσεων του Υπ. Μετανάστευσης! Συνέντευξη στη Δέλτα Τηλεόραση

Η σπουδαιότητα των τριών φραγμάτων για τον Ν.Έβρου, η γόνιμη συνάντηση εργασίας (21/1) με την ηγεσία του ΥπΑΑΤ καθώς και οι εξελίξεις με την Δομή στον Β/Έβρο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης που παραχώρησε (12/2) στο Δελτίο Ειδήσεων της Δέλτα Τηλεόραση, ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Α.Δημοσχάκης. Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής :

Με νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση, καταθέτοντας Γραπτή Ερώτηση προς το Υπ. Υποδομών-Μεταφορών, διεκδικεί την υλοποίηση έργων υποδομής και ειδικότερα των φραγμάτων Μ.Δερείου, Μάνθειας & Ασπρονερίου, προκειμένου να διασφαλιστεί η αντιπλημμυρική θωράκιση & ο έλεγχος των υδάτινων όγκων του Έβρου!!

Στην ερώτηση αναφέρονται αναλυτικά οι προδιαγραφές, το στάδιο υλοποίησης και τα προσδοκώμενα οφέλη που θα έχουν τα φράγματα για την ύδρευση, άρδευση & για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή.

Όπως έχει ήδη προτείνει στον Υπουργείο Οικονομικών, από το βήμα της Βουλής, τα εν λόγω έργα δύνανται να τεθούν σε τροχιά υλοποίησης με διαδικασίες fast track, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης της Ε.Ε.!!

Η συνάντηση εργασίας που είχε πραγματοποιήσει με την ηγεσία του ΥπΑΑΤ (21/1), απέδωσε καρπούς καθώς από τα δέκα ζητήματα που έθεσε ο βουλευτής, ήδη τα πέντε εξ αυτών έχουν τεθεί σε τροχιά θετικών εξελίξεων!!

Όπως η αναμόρφωση των ΓΟΕΒ & ΤΟΕΒ, η ολοκλήρωση του έργου της Λιμνοδεξαμενής Σαμοθράκης, το ώριμο έργο αρδευτικού δικτύου Πετάλου, οι αποζημιώσεις των παραγωγών & τα Σχέδια Βελτίωσης για τους κτηνοτρόφους…

Τέλος, αναφέρθηκε στο ζήτημα της Δομής στο Φυλάκιο Ν.Ορεστιάδας, υπογραμμίζοντας ότι έκανε παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια συνεννόησης με τον Υπ. Μετανάστευσης & Ασύλου!!

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=VqZ_BoORmTU