Δημοσχάκης Αναστάσιος

Γραπτές ερωτήσεις για θέματα Σωμάτων Ασφαλείας

Γραπτή ερώτηση κατατέθηκε χθες, 17/06, από 8 Βουλευτές, συμπεριλαμβανομένου του Βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αναστάσιου Δημοσχάκη, αναφορικά με το ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, ώστε αυτή να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις αναφορικά με το προσωπικό της που βρίσκεται αποσπασμένο στην Δ.Α. Ορεστιάδος.

Συγκεκριμένα, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης εάν πρόκειται να προβεί σε άμεση επίλυση του ζητήματος, το οποίο εκθέτει την Ελληνική Αστυνομία στο προσωπικό της και στις τοπικές κοινωνίες και αν σκοπεύει να προβεί σε μέτρα πρόληψης τέτοιων παρομοίων φαινομένων στο μέλλον.

Επίσης, γραπτή ερώτηση κατατέθηκε χθες, 17/06, από 12 Βουλευτές, συμπεριλαμβανομένου του Βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αναστάσιου Δημοσχάκη, αναφορικά με το ζήτημα της αναμόρφωσης του συστήματος προσδιορισμού των δαπανών μετακίνησης εντός κι εκτός επικράτειας και ειδικά για τις δαπάνες μετακινήσεων εσωτερικού των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Με τις προωθούμενες αλλαγές και με την πιθανή εφαρμογή των γενικών διατάξεων ενδέχεται η δαπάνη μετακινήσεων να μειωθεί δραματικά, θίγοντας άμεσα και ανεπανόρθωτα το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Για αυτό και ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης εάν πρόκειται να προβεί σε ενέργειες και ποιες θα είναι αυτές ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση του έργου των στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α. χωρίς να επιβαρύνονται τα ίδια με δυσβάσταχτο οικονομικό φόρτο λόγω μετακινήσεων.

Τα κείμενα των ερωτήσεων σύντομα θα αναρτηθούν στον ιστότοπο της Βουλής των Ελλήνων.