Δημοσχάκης Αναστάσιος

Δεσμεύτηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας να εξετάσει τα δίκαια αιτήματα του Έβρου και της Σαμοθράκης – Δηλώσεις στο Status

Για τη σύσκεψη που είχε με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τον Υπουργό Π. Κουρουμπλή, τον Υφυπουργό Νεκτ. Σαντορινιό, και με τη συμμετοχή του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, Αντιναυάρχου Στ. Ράπτη,  μίλησε σήμερα (24/05) στο Ρ/Σ  Status FM 94,2 FM ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Αν. Δημοσχάκης.

 

Συγκεκριμένα είπε ότι:

  • Έθεσε στη σύσκεψη πέντε θέματα, που ανέδειξε  κατά το παρελθόν μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε ότι αφορά την ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξ/πολη,  την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Έβρου με τα νησιά του Β/Α Αιγαίου, τις παραβιάσεις των Τούρκων αλιέων και την καταστροφή των αλιευτικών πεδίων, τη μοριοδότηση στις μεταθέσεις στο Λιμενικό Τμήμα της Σαμοθράκης και την κατασκευή νέων κτιριακών υποδομών για το κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξ/πολης.
  • Έκρινε αποδοτική την σύσκεψη, ενώ δεσμεύτηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας ότι θα επεξεργαστεί τα θέματα που συζητήθηκαν και θα συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη με τους υπόλοιπους Βουλευτές του Έβρου και τους Θεσμικούς Παράγοντες του Νομού.
  • Στη συνέχεια ακολούθησε δεύτερη σύσκεψη με τον Αρχηγό του Λιμενικού και τον υπαρχηγό αυτού, όπου συζητήθηκαν τεχνοκρατικά θέματα.
  • Θα πραγματοποιήσει ανάλογες συναντήσεις και σε άλλα Υπουργεία, προωθώντας τα πάγια και δίκαια αιτήματα του Έβρου και της Σαμοθράκης, διεκδικώντας την επίλυσή τους.

Ακούστε εδώ τις δηλώσεις