Δημοσχάκης Αναστάσιος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΧΑΚΗ

10878374_1510470532553081_1969076786_oΣτρατηγός ε.α ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ Αναστάσιος Επίτιμος Αρχηγός ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Γεννήθηκε 19/11/1955 στο Ισαάκιο Διδυμοτείχου Έβρου.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ
Αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ το 1977.
Φοίτησε σε Σχολές Μετεκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας και του Γεν. Επιτελείου Στρατού. Μετεκπαιδεύτηκε σε Αστυνομικές Σχολές του εξωτερικού όπως της Αγγλίας, Αμερικής, Γερμανίας σε θέματα διαχείρισης κρίσεων, κρατικής ασφάλειας, εγκληματικότητας και οδικής ασφάλειας. Συμμετείχε σε ομάδες εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και κάθε τρίμηνο στη TASK – FORCE στο Συμβούλιο Αρχηγών Αστυνομιών Κρατών Μελών της Ε.Ε.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Την 28/02/2006 με Απόφαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α. τοποθετήθηκε στη θέση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και αποστρατεύθηκε την 26/02/2008, με τη συμπλήρωση της 2ετούς θητείας του.
Με Απόφαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α. του απονεμήθηκε ο τίτλος του Επιτίμου Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στο βαθμό του Αντιστράτηγου προήχθη την 05/10/2004 και τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.
Στο βαθμό του Υποστρατήγου διετέλεσε διαδοχικά αναπληρωτής Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής και Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικού του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και προετοίμασε της Αστυνομία ενόψει Ολυμπιάδος από πλευράς νομοθετικού πλαισίου, εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού, καθώς και ονομαστικοποίησης αυτού ανάλογα με τα προσόντα και τις μετεκπαιδεύσεις αυτών σε θέσεις βάσει σχεδίου. Είχε την επιχειρησιακή ευθύνη στις Τελετές Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας (2004), καθώς και στα αγωνίσματα ανοικτού δρόμου.
Στο βαθμό του Ταξιάρχου διετέλεσε διαδοχικά Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και αναπληρωτής Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.).
Υπηρέτησε ως Ανώτερος Αξιωματικός, Διοικητής ή Υποδιοικητής, σε μάχιμες και επιτελικές θέσεις της χώρας όπως Αστυν. Τμήμα Βουλιαγμένης, Τμήμα Αλλοδαπών Γλυφάδας, Αστυν. Τμήμα Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, Τμήμα Ασφαλείας Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, Υποδ/νση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, Δ/νση Κρατικής Ασφάλειας / Α.Ε.Α., Τμήμα Τροχαίας Κηφισιάς, Δ/νση Τροχαίας Αττικής και Δ/νση Αστυνομίας Αθηνών.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Είναι έγγαμος με τη Μαρία Βλαχούλη, υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών, καταγόμενη από την Κοντοβάζαινα – Γορτυνίας. Έχει δύο παιδιά.

Ο Σπύρος, πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ, με μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Θράκης και Πελοποννήσου (με αντικείμενο τον τομέα των οικονομικών). Έφεδρος Αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων, Αλεξιπτωτιστής, Ορεινός Καταδρομέας, Χιονοδρόμος. Αθλητής του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και του Π. ΦΑΛΗΡΟΥ στην κολύμβηση με μεγάλες επιτυχίες – διακρίσεις σε Πανελλήνια και Διεθνή Πρωταθλήματα Κατηγοριών – Ανδρών. Σήμερα εργάζεται ως γυμναστής.

Η Ζωή είναι πτυχιούχος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών / Τμήμα Διαιτολογίας – Διατροφολογίας. Αθλήτρια του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, στην κολύμβηση. Διακρίθηκε σε πολυάριθμα Ελληνικά και Διεθνή Πρωταθλήματα Κατηγοριών – Γυναικών και αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Πανελληνίων, Βαλκανικών, Μεσογειακών, Πανευρωπαϊκών και Παγκόσμιων Αγώνων πετυχαίνοντας συνολικά 192 πανελλήνια ρεκόρ, αποσπώντας ταυτόχρονα 450 μετάλλια. Συμμετείχε σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες του Σύδνεϋ και της Αθήνας. Κορυφαία στιγμή της αθλητικής της καριέρας, ήταν η απαγγελία του Όρκου των Αθλητών στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, με αποτέλεσμα να συμπεριλαμβάνεται μεταξύ 26 αθλητών ανά την υφήλιο που έχουν απαγγείλει τον Όρκο μέχρι σήμερα σε ισάριθμους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σήμερα ασκεί το επάγγελμα της Διαιτολόγου – Διατροφολόγου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Στα πλαίσια της Γραμματείας Προγράμματος ,συμμετείχε στην Επιτροπή Σύνταξης  του Κυβερνητικού Προγράμματος της Ν.Δ, από 2010 μέχρι τις εκλογές του 2012 . Συγκεκριμένα ήταν επικεφαλής ,των Ομάδων Εργασίας, για τη σύνταξη του κυβερνητικού Προγράμματος ,του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης – Προστασίας του Πολίτη, στις οποίες συμμετείχαν πρώην Αξιωματούχοι, Στελέχη & Συνδικαλιστές των Υφισταμένων Σωμάτων & Οργανισμών της ”Κατεχάκη”.
Ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ., στις Ευρωεκλογές της 25ης Μα’ί’ου 2014. Ψηφίστηκε από 72.000 χιλ ψηφοφόρους περίπου, σε όλη την Ελλάδα & κατέλαβε την 13η θέση, μεταξύ των 42 συνυποψηφίων του, της Ν.Δ. Η Εκλογική Περιφέρεια  Έβρου & Γενέτειρά του, τον τίμησε απλόχερα με 17.000 χιλ περίπου σταυρούς.
Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου του 2015 ήταν υποψήφιος με την Ν.Δ. στην εκλογική περιφέρεια Έβρου, όπου και εξελέγη πρώτος σε σταυρούς Βουλευτής του Νομού.
Στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015 ήταν και πάλι υποψήφιος με την Ν.Δ., πρώτος στην λίστα των υποψηφίων Βουλευτών, οπότε και εξελέγη ως ο μοναδικός Βουλευτής της Ν.Δ. σε ολόκληρη τη Θράκη.
Από τον Φεβρουάριο 2015 έως τον Φεβρουάριο 2016 υπήρξε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης καθώς και των Ειδικών Μόνιμων Επιτροπών Οδικής Ασφάλειας και Σωφρονιστικού Συστήματος. Από τον Φεβρουάριο 2016 είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, καθώς και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς.
Το 2015 ορίσθηκε επικεφαλής του Τομέα Κοινοβουλευτικού Έργου της Ν.Δ. για ζητήματα Μακεδονίας Θράκης, στις αρχές του 2016 ορίσθηκε επικεφαλής του Τομέα Κοινοβουλευτικού Έργου της Ν.Δ. για ζητήματα Απόδημου Ελληνισμού, ενώ από τον Νοέμβριο του 2016 ανέλαβε καθήκοντα Αναπληρωτή Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας.
Στις Εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 επανεξελέγη & πάλι πρώτος σε σταυρούς βουλευτής Έβρου.
Είναι Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας κι Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών.

Leave a Reply