Δημοσχάκης Αναστάσιος

Η απόδοση του μισθολογικού κόστους 12% μέσω συμψηφισμού πρέπει να ολοκληρωθεί ομαλά κι ανώδυνα για τους δικαιούχους επιχειρηματίες! Κατάθεση κοινοβουλευτικής αναφοράς

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προέβη ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης, διαβιβάζοντας προς το Υπουργείο Οικονομικών την επιστολή του Προέδρου του Συνδέσμου Βιοτεχνιών – Βιομηχανιών & Εξαγωγικών Επιχειρήσεων Έβρου, Χρήστου Γιορδαμλή.

Σε αυτή υπογραμμίζεται ότι εξακολουθούν να υφίστανται δυο σοβαρά ζητήματα που αφορούν στην διαδικασία του συμψηφισμού του μισθολογικού κόστους 12% με οφειλές των επιχειρήσεων.

H Κυβέρνηση της ΝΔ με υπευθυνότητα και γενναιότητα, εν μέσω δυο σοβαρών κρίσεων προέβη στην αποκατάσταση της αδικίας προς τους επιχειρηματίες της ΠΑΜΘ (394-55 Τροπολογία του Υπουργείο Οικονομικών,10/07/2020) ρυθμίζοντας τα οφειλόμενα ποσά της επιδότησης 12% δια συμψηφισμού με οφειλές των επιχειρήσεων προς το δημόσιο.

Ωστόσο όπως υπογραμμίζει στην επιστολή του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνιών – Βιομηχανιών & Εξαγωγικών Επιχειρήσεων Έβρου, εξακολουθούν να χρειάζονται διευκρινήσεις που σχετίζονται με τις νομικές επιπτώσεις της καθυστερημένης καταβολής οφειλών προς το δημόσιο καθώς επίσης και με τις εκχωρημένες απαιτήσεις σε τράπεζες.

Ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι η γενναία απόφαση της Κυβέρνησης της ΝΔ να αποδώσει τα οφειλόμενα στις επιχειρήσεις της ΠΑΜΘ προαπαιτεί την ρύθμιση ή την διευκρίνιση όλων των νομοθετικών λεπτομερειών που σχετίζονται με αυτή.

Ακολουθεί αναλυτικά η Κοινοβουλευτική Αναφορά :

ΠΡΟΣ : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 

ΘΕΜΑ : ΡΥΘΜΙΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ & ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΤΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ 12% 

Ο Βουλευτής Έβρου, Αν.Δημοσχάκης, καταθέτει στο Προεδρείο της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά, διαβιβάζοντας προς το Υπουργείο Οικονομικών την επιστολή του Προέδρου του Συνδέσμου Βιοτεχνιών – Βιομηχανιών & Εξαγωγικών Επιχειρήσεων Έβρου, Χρήστου Γιορδαμλή.

Το θιγόμενο ζήτημα αφορά δυο σημεία που χρήζουν διευκρινήσεων και αφορούν στην διαδικασία του συμψηφισμού του μισθολογικού κόστους 12% με οφειλές των επιχειρήσεων προς το δημόσιο.

Όπως υπογραμμίζει στην επιστολή του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνιών – Βιομηχανιών & Εξαγωγικών Επιχειρήσεων Έβρου, υφίστανται δύο ερωτήματα που σχετίζονται με την διαδικασία του συμψηφισμού κι αφορούν στις επιπτώσεις της καθυστερημένης καταβολής των οφειλών προς το δημόσιο, αλλά και τις εκχωρημένες απαιτήσεις στις τράπεζες.Η γενναία & δίκαιη απόφαση της Κυβέρνησης της ΝΔ για να αποδώσει τα οφειλόμενα στις επιχειρήσεις θα υλοποιηθεί ολοκληρωμένα με την ρύθμιση ή με την διευκρίνιση όλων των νομοθετικών λεπτομερειών που σχετίζονται με αυτή.

Ακολουθεί η επιστολή του κ.Χρήστου Γιορδαμλή: