Δημοσχάκης Αναστάσιος

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συναντάει την Νίκη της Σαμοθράκης

Απάντηση έλαβε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκης από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Juncker αναφορικά με επιστολή του της 18ης Ιανουαρίου στην οποία παρουσίαζε την πρότασή του «η Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει την Νίκη της Σαμοθράκης ως σύμβολο της νίκης των Ευρωπαϊκών ιδεών, αρχών και αξιών απέναντι σε κάθε αναχρονιστική, ολοκληρωτική και σκοτεινή ιδεοληψία, που κατά καιρούς επιχειρεί να διεισδύσει στην Ευρώπη».

Ο Βουλευτής ενημερώνεται πως έχει λάβει υπόψη του ο κ. Juncker την ως άνω πρόταση και την έχει προωθήσει στον αρμόδιο Επίτροπο για θέματα Παιδείας, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Navracsics, ο οποίος θα απαντήσει σύντομα στον κ. Δημοσχάκη.

Ακολουθεί η μετάφραση στα Ελληνικά της επιστολής και οι σύνδεσμοι σε προγενέστερες ανακοινώσεις του Βουλευτή:

«Αγαπητέ κ. Δημοσχάκη

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Jean-Claude Juncker, μου ζήτησε να σας ευχαριστήσω για την επιστολή σας της 18ης Ιανουαρίου 2016 και για την πρότασή σας η Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει τη Νίκη της Σαμοθράκης ως σύμβολο των ευρωπαϊκών ιδεών, αξιών και αρχών.

Ο κ Juncker έλαβε γνώση του περιεχομένου της.

Μου ζήτησε να σας ενημερώσω ότι η επιστολή σας έχει διαβιβασθεί στο μέλος της Επιτροπής αρμόδιο για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού, κ. Tibor Navracsics. Ο κ. Navracsics εξετάζει τα σημεία που θίξατε και θα σας απαντήσει άμεσα.

Με εκτίμηση.»

Σύνδεσμοι με περαιτέρω υλικό πάνω στην πρόταση του Βουλευτή: