Δημοσχάκης Αναστάσιος

Η υπεράσπιση των χερσαίων συνόρων μας αποτελεί εθνικό χρέος!Η επιπλέον αξιοποίηση εφέδρων & εθνοφυλάκων στον Έβρο θα δώσει πλεονέκτημα στην περιοχή! Η αύξηση των θέσεων στα ΤΣΦ Έβρου& η κάλυψη σε χρονοδιάγραμμα αποτελεί χρήσιμο εργαλείο!Συνέντευξη-Status FM

Συνέντευξη παραχώρησε χθες (24/09/19) ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Α.Δημοσχάκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό StatusRadio 94.2, τόσο για την παρέμβασή του στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων κι Άμυνας της Βουλής όσο και για την στελέχωση των ΤΣΦ στον Έβρο.

Συγκεκριμένα είπε ότι:

📌Στο πλαίσιο της Συνεδρίασης της Επιτροπής Άμυνας κι Εξωτερικών Υποθέσεων (19/9) και της ενημέρωσης των μελών αυτής από τον Υπουργό Άμυνας Ν.Παναγιωτόπουλο, ο ίδιος κατέθεσε μία καινοτόμο και ευρηματική πρόταση που αφορά στην περαιτέρω αξιοποίηση των Εφέδρων κι Εθνοφυλάκων!
📌Εισηγήθηκε την αναβάθμιση του ρόλου τους και την επ’ αμοιβή συνδρομή τους στις υπηρεσίες των Τ Σ Φ στον Έβρο.
📌Η πρόταση αυτή θα συμβάλλει στην αποτελεσματική και μακροχρόνια αντιμετώπιση της παραβίασης των χερσαίων συνόρων μας από τους ταυτισμένους οικονομικούς μετανάστες με πρόσφυγες πολέμου που χρησιμοποιούνται ως ‘χρυσόσκονη’ !!
📌Η εφαρμογή της πρότασής του θα συμβάλλει επίσης στην βελτίωση των συνθηκών της περιοχής σε εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών φύλαξης!!
📌Θετικό πρόσημο είχε ο αντίκτυπος της καινοτόμου αυτής πρότασης του, που ήταν για τον ίδιο διαχρονικά στην πολιτική & επιχειρησιακή σχεδίαση του, την οποία προέβαλε στις διάφορες συσκέψεις & συναντήσεις κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής του διαδρομής & όχι μόνον !
📌Διαχρονικά είχε πάγια και ξεκάθαρη στάση για την τακτική των αποσπάσεων που εφαρμόστηκε από το 2012 για την ενίσχυση των ΤΦΣ στον Έβρο!
📌Είχε εισηγηθεί πολλές φορές τόσο κοινοβουλευτικά όσο και με επισκέψεις του στους αρμόδιους παράγοντες της Κατεχάκη την αύξηση των οργανικών θέσεων και τριετή προγραμματισμό κάλυψης αυτών, ώστε προκηρυσσόμενες κατ’ έτος οι θέσεις να ισχυροποιούνται τα ΤΣΦ .
📌Έχει επίσης επισημάνει την αναγκαιότητα όπως ληφθεί ειδική μέριμνα για τα πολύτιμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ που βρίσκονται από το 2012 αποσπασμένα στον Έβρο & κάτω υπό ειδικό καθεστώς εργάζονται και διαβιούν με τις οικογένειές τους στην περιοχή!!
📌Η κάλυψη των υφιστάμενων κενών οργανικών θέσεων μέσω γενικών και συμπληρωματικών μεταθέσεων, αποτελούν βασική προτεραιότητα των υπηρεσιακών & πολιτικών παραγόντων της Κατεχάκη την οποία & ευφυώς υπενθύμισε την (19/9/19) δηλ. πριν τις συμπληρωματικές μεταθέσεις μέσω διαύλου επικοινωνίας του.
📌Η απελθούσα κυβέρνηση, με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, ήταν η μόνη που χαιρόταν με την απρόσκοπτη είσοδο στη Χώρα μας των αλλοδαπών με το γνωστό αποτέλεσμα τόσο στην Ελλάδα όσο & στην Ευρώπη!
📌Τα σύνορα, παρά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα, κρατήθηκαν όρθια χάρις στην φιλοτιμία και στην φιλοπατρία, αστυνομικών και λιμενικών, με τη στήριξη των υπηρεσιακών & συνδικαλιστικών ηγεσιών τους όλων των βαθμών, παρά το γνωστό το γεωγραφικό ΔΟΓΜΑ που διέπει την λειτουργία τους!!
📌Τέλος, εξέφρασε την απέραντη ευγνωμοσύνη, που τόσα χρόνια αυτοί οι άνθρωποι αγκαλιάζουν στωικά την ακριτική περιοχή.

Περισσότερα μπορείτε να ακούσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο: