Δημοσχάκης Αναστάσιος

Θετικές οι εξελίξεις για την τουριστική ανάπτυξη της Σαμοθράκης! Το Νησί της Νίκης μετατρέπεται σε κέντρο αναρριχητικού & καταδυτικού τουρισμού της Β. Ελλάδας & όχι μόνο!!Παρέμβαση στην Επιτροπή Περιφερειών

Στην παρέμβασή μου (10/5) στο πλαίσιο της συνεδρίασης της ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΏΝ υπό την Προεδρία του Μάνος Κόνσολας, αναφέρθηκα στην τουριστική ανάπτυξη της ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ και στις νέες προοπτικές, του εναλλακτικού τουρισμού!

Ειδικότερα ανέφερα ότι:

📌Το μοναδικό φυσικό τοπίο, της Νήσου της ΝΙΚΗΣ, αποτέλεσε πηγή προσωπικής έμπνευσης μου για νέες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης σε αυτό με πεδία τον αναρριχητικό & καταδυτικό τουρισμό!

📌Σε συνεργασία με τον τότε Υφυπουργό Τουρισμού Μ.ΚΟΝΣΟΛΑ & με τη συμμετοχή των Δημάρχων Ν.ΓΑΛΑΤΟΥΜΟΥ της Σαμοθράκης, Δ.ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗ της Καλύμνου συναντηθήκαμε στα τέλη Οκτωβρίου 2020 στο ιστορικό νησί των σφουγγαράδων της Δωδεκανήσου το οποίο αποτελεί σήμερα παγκόσμιο μοναδικό προορισμό αναρριχητικού & καταδυτικού τουρισμού με πολλαπλά οφέλη!

📌Οι οικοδεσπότες, μας προσέφεραν απλόχερα την εμπειρία & τη γνώση στα προαναφερόμενα πεδία του εναλλακτικού τουρισμού & προς επίρρωση των συμφωνηθέντων, συναποφασίστηκε από τους Δημάρχους η αδελφοποίηση των δύο ακριτικών νήσων!!

📌Η προσπάθεια ανάπτυξης του εν λόγω τουρισμού και στο Νησί του Έβρου εξακολουθεί να υποστηρίζεται από την σημερινή κυβέρνηση με το επισπεύδον Υπουργείο Τουρισμού προκειμένου το όραμα… να γίνει πράξη!!

📌Κλείνοντας την παρέμβαση μου γνωστοποίησα ότι στη Σαμοθράκη ήδη βρίσκεται συνεργείο του Δήμου Καλύμνου για τον εντοπισμό & χάραξη των ειδικών διαδρομών στο πλαίσιο ανάπτυξης του αναρριχητικού-ορειβατικού τουρισμού!!

Μπορείτε να ακούσετε την παρέμβαση εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=1lB4lwLReMk