Δημοσχάκης Αναστάσιος

Κατάθεση Αναφοράς για ένταξη του Δήμου Σουφλίου στο πρόγραμμα μείωσης της Νιτρορύπανσης

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής Ψήφισμα του Δήμου Σουφλίου αλλά και σχετική επιστολή προς τον ίδιο από τον Δήμαρχο Σουφλίου για το γεγονός ότι δεν συμπεριλήφθηκε η περιοχή του Καλλικρατικού Δήμου Σουφλίου στο πρόγραμμα μείωσης της Νιτρορύπανσης.

Όπως αναφέρεται στο Ψήφισμα, αλλά και στην επιστολή βάσει των σχετικών αποφάσεων θεωρούνται ως ευπρόσβλητες ζώνες ο Βόρειος και ο Νότιος Έβρος, ενώ κατά περίεργο τρόπο εξαιρείται ο Κεντρικός Έβρος. Δεν είναι δυνατόν οι σχετικές μετρήσεις  για πιθανή Νιτρορύπανση να δείχνουν άλλες τιμές  στο Βόρειο και Νότιο Έβρο από τη στιγμή που η γειτνίαση του Καλλικρατικού Δήμου Σουφλίου με την υδρολογική λεκάνη του ποταμού Έβρου είναι εγγύτερη όλων.

Η απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι άδικη για τους κατοίκους αλλά και για τους αγρότες του Κεντρικού Έβρου  που προσπαθούν να εφαρμόσουν βιολογικές μεθόδους, αλλά και να συμμετάσχουν σε προγράμματα βιολογικών καλλιεργειών και αποθαρρύνονται με τέτοια μέτρα αποκλεισμών.

Οφείλει το Υπουργείο να εξετάσει εκ νέου το αίτημα του Δήμου Σουφλίου και να το εντάξει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, βάσει των κανόνων ισονομίας και ισοπολιτείας.

Διαβάστε το Ψήφισμα εδώ

Διαβάστε τη σχετική επιστολή εδώ