Δημοσχάκης Αναστάσιος

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

__________ (1)Σήμερα πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου των Αλεξανδρουπολιτών της Αθήνας, στην οποία με μεγάλη χαρά παρέστη ο Βουλευτής κύριος Δημοσχάκης. Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Βουλευτή:

“Κε. Πρόεδρε, Εκλεκτές και Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, Φίλες και Φίλοι

Σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε να με προσκαλέσετε σήμερα στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου σας. Είναι τιμή μου και μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι ανάμεσά σας, ανάμεσα σε συμπατριώτες μου Εβρίτες, εδώ στην Πρωτεύουσα της χώρας.

Ο τόπος μας, ο Νομός Έβρου, περνάει δύσκολες μέρες, λόγω των καταστροφικών πλημμυρών που έχουνε πλήξει την περιοχή. Όλοι οι Εβρίτες, όπου κι αν είμαστε, έχουμε στραμμένο το βλέμμα στους ανθρώπους μας εκεί, στην αρχή της Ελλάδας, στην πύλη της Ευρώπης.

Ευελπιστώ να τιμήσω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου και δεσμεύομαι μέσα από τα έδρανα της Βουλής να σταθώ συμπαραστάτης του Νομού μας και των ανθρώπων του, όπου κι αν βρίσκονται αυτοί. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί, και σε αυτό είμαι σίγουρος πως συμφωνούν οι συνάδελφοι Βουλευτές του Έβρου, ο Νομός μας να γίνει υπόδειγμα ανάπτυξης και προκοπής. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων του Νομού μας μας ενώνει όλους.

Έτσι ώστε οι Εβρίτες που βρίσκονται μακριά από τις πατρογονικές τους εστίες, όταν στρέφουν προς τα εκεί το βλέμμα τους να γεμίζουν από χαρά και περηφάνια και όχι θλίψη, όπως αυτές τις δύσκολες μέρες. Θέλουμε ο τόπος μας να έχει την θέση που του αξίζει και να είναι ικανός και πάλι να χωρέσει όλα τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των παιδιών μας, έτσι ώστε αυτά να λαχταράνε να επιστρέψουν ή να μη χρειάζεται καν να φύγουν από εκεί.

Γιατί, όλα όσα κάνουμε, αντανακλώνται στο μέλλον των παιδιών μας. Και εδώ θέλω να συγχαρώ τα άξια παιδιά των Αλεξανδρουπολιτών που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα το 2014 και βραβεύονται σήμερα. Είμαι σίγουρος πως θα συνεχίσουν να κάνουν τους γονείς τους και τον τόπο καταγωγής τους περήφανους.

Σας εύχομαι καλή χρονιά και καλή δύναμη! Ευχαριστώ!”