Δημοσχάκης Αναστάσιος

Κρυπτόμενος ο Υπουργός Παιδείας, αποφεύγει το Κοινοβούλιο για το ΔΠΘ, που ανέστειλε τα μαθήματα όλων των Τμημάτων του!

Με αφορμή τη σημερινή (07/12) αναβολή της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης σχετικά με τη μεταφορά θέσης μέλους ΔΕΠ από την Ιατρική Σχολή του ΔΠΘ στο Πανεπιστήμιο Δ. Αττικής, εξαιτίας φόρτου εργασίας που επικαλέστηκε ο Υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, έκανε  την ακόλουθη δήλωση.

«Ο Υπουργός την τελευταία στιγμή και συγκεκριμένα την Πέμπτη το μεσημέρι ακύρωσε τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης, επικαλούμενος …ξαφνικά φόρτο εργασίας.

Αρνήθηκε να έρθει στην Ολομέλεια, για να εξηγήσει στους Θρακιώτες για ποιο λόγο αποφάσισε να μεταφέρει την επαναπροκηρυχθείσα θέση Παθολογικής Ανατομίας από το ΔΠΘ στο νεοσύστατο Πανεπιστήμιο Δ. Αττικής.

Για ποιο λόγο συνεχίζει να υποβαθμίζει και να επιδεικνύει εκδικητική συμπεριφορά προς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, απαξιώνοντας με αυτόν τον τρόπο το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του Ιδρύματος, τους φοιτητές, αλλά και το ρόλο που παίζει ως πυλώνας ανάπτυξης και προόδου σε μια νευραλγική και ευαίσθητη περιοχή.

Ο Υπουργός απαξιώνει και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, καθώς σε επτά (7) Γραπτές Ερωτήσεις που του έχω υποβάλλει δεν έχει απαντήσει σε καμία (!), αν και βάσει του κανονισμού όφειλε να απαντήσει εντός 25 ημερών.

Προφανώς ήθελε να αποφύγει σήμερα να βρεθεί στη θέση του απολογητή για τον δικό του Νόμο 4521/2018, στον οποίο προβλέπεται ότι μπορεί να μοιράζει θέσεις ΔΕΠ σε όποιο Ίδρυμα αυτός επιθυμεί, παίζοντας μικροπολιτικά παιχνίδια.

Από την άλλη μεριά ίσως θέλησε να ξεφύγει κι από το σκόπελο να πάρει θέση για την χθεσινή (06/12) απόφαση της Συγκλήτου του ΔΠΘ την οποία και θα αναδείξω προσεχώς με αμιγή γραπτή Ερώτηση μου!

Συγκεκριμένα αποφάσισε να αναστείλει τα μαθήματα όλων των Τμημάτων του μέχρι τις 12 Ιανουαρίου, εξαιτίας της διάθεσης που δείχνει η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε ίδρυση και 4ης Νομικής στην Πάτρα, οδηγώντας στην υποβάθμιση και τη συρρίκνωση το αντίστοιχο Τμήμα του Δημοκριτείου.

Εμείς θα επιμείνουμε μέχρι να έρθει ο Υπουργός στην Ολομέλεια και να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις στην κοινωνία της Θράκης, που βρίσκεται σε αναβρασμό, εξαιτίας των εχθρικών αποφάσεών του».