Δημοσχάκης Αναστάσιος

Μεταναστευτικό & όχι προσφυγικό είναι το ζήτημα της χώρας μας! Αναγκαία η άσκηση πιέσεων της Διεθνούς Κοινότητας προς στην Τουρκία!

Συνέντευξη παραχώρησε την Δευτέρα (30/09/19) ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Α.Δημοσχάκης, στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό Πειραιά Κανάλι Ένα 90,4 FM, με θέμα την μεταναστευτική πρόκληση που δέχεται η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα είπε ότι:

📌Οι αριθμοί και τα στατιστικά στοιχεία όσων ‘εισβάλλουν’ στην χώρας μας καταδεικνύουν ότι δεν είναι πρόσφυγες πολέμου αλλά οικονομικοί μετανάστες!
📌Η Ελλάδα εξαιτίας της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων της απελθούσας κυβέρνησης βρέθηκε εγκλωβισμένη ανάμεσα σε διπλωματικές …Συμπληγάδες!
📌Από την μία, η Ευρώπη έφερε στα Βόρεια σύνορά μας τα σύνορα της Αυστρο-Ουγγαρίας, κλείνοντας επί της ουσίας τα σύνορά της στους παράνομα εισερχόμενους οργανωμένους πληθυσμούς.
📌Η Τουρκία, από την άλλη, δίνει την δυνατότητα να εισέρχονται στο εσωτερικό της, κυρίως μουσουλμανικοί πληθυσμοί δίχως βίζα και μετέπειτα, ανενόχλητοι να φτάνουν στα ελληνικά παράλια.
📌Μείζον θέμα συνιστά η αναγνώριση της ταυτότητος κάθε εισερχομένου στη χώρα μας!
📌Η ακραία παραβίαση των ελληνικών συνόρων μπορεί να αντιμετωπισθεί με τους εξής δύο τρόπους:
📌Μέσω της διεθνοποίησης του ζητήματος όπως αποφάσισε η κυβέρνηση προκειμένου η Ε.Ε. & οι εταίροι να ασκήσουν πιέσεις στη Τουρκία για να εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο καθώς & τους κανόνες καλής γειτονίας !
📌Στο επιχειρησιακό πεδίο από την άλλη, καίριας σημασίας είναι η θωράκιση των θαλάσσιων & χερσαίων συνόρων μας με στελέχη, υλικοτεχνικό εξοπλισμό , Ε/Π , Α/Φ οχήματα/& πλωτά στο Αιγαίο & στον ποταμό Έβρο.
📌Απαιτούνται μέτρα φυσικής, τεχνικής, ηλεκτρικής & ηλεκτρονικής προστασίας των συνόρων μας, με σεβασμό στο υπάρχον αποτρεπτικό εμπόδιο στον Έβρο , που παίζει σημαντικό ρόλο στα αυστηρώς χερσαία σύνορα μας (Καστανιές- Ν. Βύσσα) σε σχέση με την γειτονική Χώρα..

Περισσότερα μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο : https://www.youtube.com/watch?v=8BX9mogZkbE&t=8s