Δημοσχάκης Αναστάσιος

Με..ούριο άνεμο δρομολογούνται οι εξελίξεις για την Σαμοθράκη αλλά και για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στο Β/Α Αιγαίο. Συνέντευξη στον ρ/σ της ΕΡΑ Ορεστιάδας.

To περιεχόμενο της συνάντησης εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας, οι τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της προκήρυξης των νέων διαγωνισμών για τις άγονες γραμμές και φυσικά η επούλωση των ανοιχτών πληγών-ζητημάτων της Σαμοθράκης ήταν κάποια από τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης στο ρ/σ ΕΡΑ Ορεστιάδας.

Συγκεκριμένα είπε ότι:

📌Παρόλο που το πεδίο των ακτοπλοϊκών συνδέσεων ήταν ναρκοθετημένο από τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της ΝΔ επέδειξε αποτελεσματικότητα αντιμετωπίζοντας άμεσα την κρίση.

📌Μεσούσης της τουριστικής περιόδου δρομολόγησε πλοία που απέσπασε από άλλες εμπορικότατες γραμμές προκειμένου να μην μείνει η Σαμοθράκη αποκομμένη από την Θράκη.

📌Με την συγκυρία αυτής της δυσχέρειας επικαιροποιήθηκαν τα μείζονα προβλήματα του νησιού αλλά και οι δυνατότητες ανάπτυξής του.

📌Οι αποφάσεις που πάρθηκαν από το μίνι υπουργικό συμβούλιο που συγκλήθηκε για το Νησί έχουν τόσο βραχυπρόθεσμο όσο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό!

📌Δρομολογούν τόσο την βελτίωση των υποδομών των δυο λιμανιών του Νησιού τα οποία προς το παρόν δεν δύνανται να υποδεχτούν πλοία με μεγάλο βύθισμα, αλλά προβλέπουν και δεύτερο δρομολόγιο – ομπρέλα Αλεξ/πολη-Σαμοθράκη-Λήμνο.

📌Ο ίδιος έθεσε όλα τα παραπάνω ζητήματα στην συνάντηση εργασίας που είχε με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γ.Πλακιωτάκη (30/08) καθώς επίσης και ζητήματα που άπτονται της αξιοποίησης του Λιμένος Αλεξανδρούπολης, την Λιμενική Ακαδημία, την προστασία των θαλάσσιων συνόρων μας κλπ.

📌Το Υπουργείο Ναυτιλίας διενεργεί “ασκήσεις” πριν την προκήρυξη των διαγωνισμών για την ανάδειξη νέων ακτοοπλόων, οι οποίες είναι προεργασίες για να διασαφηνιστούν οι λεπτομέρειες.

📌Κατά την διάρκεια των “ασκήσεων” εκδηλώνεται το πρώτο ενδιαφέρον από τις εταιρείες κι αρχίζει να διαμορφώνεται το πρώτο πλαίσιο του διαγωνισμού.

📌Η Αλεξ/πολη πρέπει να καταστεί το Λιμάνι που θα συνδέει το Θρακικό και Β/Α Αιγαίο με την Θράκη, καθώς και με τις όμορες Ευρωπαϊκές χώρες ενώνοντας αγορές και διευκολύνοντας συνέργειες.

Περισσότερα μπορείτε να ακούσετε στο ηχητικό που ακολουθεί: