Δημοσχάκης Αναστάσιος

Με τους Έλληνες της Ενορίας Αγίων Πάντων Μονάχου

Στην καθιερωμένη συνάντηση των μελών της Ενορίας Αγίων Πάντων Μονάχου παραβρέθηκε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκης, την Κυριακή 21/2, μετά την Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίων Πάντων. Απηύθυνε χαιρετισμό προς όλους τους Ευρωπαίους Έλληνες Πολίτες της Ενορίας, του οποίου τα βασικά σημεία παρατίθενται παρακάτω:

  • Ευχαρίστησε τα επιφανή μέλη της τοπικής κοινότητας για την παρουσία του στην εκδήλωση αυτή και διαπίστωσε με χαρά πως σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όπως και στο Μόναχο, οι Έλληνες είναι συνώνυμο της αξιοπρέπειας και της προκοπής.
  • Παραδέχτηκε πως το Ελληνικό κράτος δεν κατάφερε τόσα χρόνια να μπολιάσει τον Εθνικό κορμό με τις δυνάμεις, τις ιδέες και τις εμπειρίες των Ελλήνων του εξωτερικού, μια «αναξιοποίητη δύναμη του Έθνους», όπως έγραψε σε πρόσφατό του άρθρο στο ΒΗΜΑ.
  • Διαβεβαίωσε πως ανέλαβε με αίσθημα ευθύνης την θέση του Τομεάρχη Απόδημου Ελληνισμού, την οποία τιμητικά του πρότεινε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, και πως θα δουλέψει με φιλοτιμία και προσήλωση. Για αυτό τον σκοπό, έχει ήδη θέσει τρεις βασικούς πυλώνες δράσης.
  • Βασική προτεραιότητα είναι επιτέλους να αποδοθεί στους Ομογενείς που φέρουν Ελληνική Υπηκοότητα, Ταυτότητα και Διαβατήριο το αναφαίρετό δικαίωμά τους να ψηφίζουν για την πατρίδα τους. Μια εθνικής σημασίας υπόθεση που φέρει πιο κοντά τους Έλληνες του εξωτερικού με την μητροπολιτική Ελλάδα!
  • Σημαντική, επίσης, πρωτοβουλία αποτελεί η αναδιοργάνωση του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, ως βραχίονας της πολιτικής μας για τα ζητήματα των Αποδήμων.
  • Τέλος, προτείνεται ο συνολικός σχεδιασμός δράσεων και προγραμμάτων, ώστε η έλευση της επετείου των 200 ετών του νέου Ελληνικού κράτους, το 2021, να συνδυαστεί με μια επανεκκίνηση του Ελληνισμού και ένα νέο όραμα και στρατηγικό προσανατολισμό του κράτους και του έθνους.
  • Ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, αλλά ιδιαίτερα η εκλογική του περιφέρεια, ο Έβρος και η Θράκη, με τις αλλεπάλληλες πλημμύρες και ζωονόσους, καθώς και τις δυσκολίες στην αποκατάσταση και αποζημίωση των πολιτών και επαγγελματιών που υπέστησαν καταστροφές.
  • Όμως, τους έφερε και ελπιδοφόρες ειδήσεις, με την ενημέρωση για την πρωτοβουλία να καταστεί η Νίκη της Σαμοθράκης σύμβολο της Ευρώπης, την οποία στηρίζουν σειρά φορέων και οργανώσεων, όπως οι Σαμοθρακίτες της Στουτγάρδης, καθώς και το Διδυμότειχο να αναδειχτεί ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
  • Απεύθυνε κάλεσμα στους Έλληνες του Μονάχου να συμμετάσχουν στις προσπάθειες του Τομέα Απόδημου Ελληνισμού. Eιδικά σε ότι αφορά τα ζητήματα που τους απασχολούν, όπως η αποπεράτωση του Ελληνικού σχολείου στο Μόναχο, υποσχέθηκε την κοινοβουλευτική τους ανάδειξη, με την ευκαιρία και της επικείμενης επίσκεψης του Υφυπουργού Παιδείας κ. Πελεγρίνη.
  • Κλείνοντας, ευχαρίστησε τους Άγιους Πατέρες της Ενορίας και τους θεσμικούς παράγοντες της κοινότητας για την φιλοξενία και το ενδιαφέρον τους και ευχήθηκε σε όλους να τους φέρει το 2016 υγεία και ευτυχία.

IMG_0590 20160220_164705