Δημοσχάκης Αναστάσιος

Οι Εβρίτες νιώθουν την στοργή & την υπεράσπιση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη!Τα τρία φράγματα, τα σημεία Εισόδου-Εξόδου, ο πρωτογενής τομέας, ο πολιτιστικός θησαυρός του Νομού & το ΚΥΤ Φυλακίου Ν. Ορεστιάδας…στο επίκεντρο της Κ Ο!

Παρέμβαση ουσίας και ανάδειξης των μειζόνων ζητημάτων του ακριτικού Έβρου, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Αν.Δημοσχάκης, στο πλαίσιο της σημερινής (18/2) συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ) της Ν Δ παρουσία του Πρωθυπουργού Kyriakos Mitsotakis!

Ειδικότερα :

Χαρακτήρισε σημαντικό το Κυβερνητικό έργο υπογραμμίζοντας την μεγάλη προσφορά των Υπουργών!

Εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον νέο Υπουργό του ΥπΑΑΤ γιατί δρομολόγησε την επίλυση των πέντε (5) από τα δέκα (10) θέματα που έθεσε σε συνάντηση τους!

Αναφέρθηκε στα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα του Έβρου, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα του συνολικού επανασχεδιασμού της αντιπλημμυρικής θωράκισης του!

Η κατασκευή των τριών (3) φραγμάτων Μ.Δερείου, Μάνθειας & Ασπρονερίου θα απαλλάξουν την περιοχή από πλημμύρες & μπορούν να εξασφαλιστούν με fast track, με το ΠΔΕ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης της Ε.Ε.!!

Η Νοσηλευτική Διδ/χου “αναμένει” μετ’εμποδίων δυο χρόνια την υπαγωγή της στο ΔΠΘ με αναβαθμισμένο ρόλο & λειτουργία.

Οι ελάχιστες βάσεις εισαγωγής ενδεχομένως να σημάνουν πρόβλημα βιωσιμότητας για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα του ΔΠΘ στην Ν.Ορεστιάδα!

Υπογράμμισε ότι ο Έβρος, συνιστά μία διαμπερή & ανοιχτή κοινωνία με μεγάλες ευαισθησίες & πολλαπλές προκλήσεις!

Μετέφερε την αναστάτωση της τοπικής κοινωνίας, απότοκο της πρόσκλησης ενδιαφέροντος από 29/12 στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ σχετικά με την υπάρχουσα Δομή στο Φυλάκιο Ν.Ορεστιάδας!

Ανέδειξε μέσω Γραπτής του Ερώτησης ότι η βελτίωση & ο εκσυγχρονισμός των δομών της Κατεχάκη συνιστά λύση υπαλλακτική & χρήσιμη για την περαιτέρω θωράκιση του Έβρου!

Επίσης τόνισε ότι, ο εκσυγχρονισμός των Σημείων Εισόδου-Εξόδου του Νομού & η υλοποίηση του Συγκοινωνιακού Κόμβου, συνδυαστικά με τις μεταφορές, θα αποδώσει μέγιστα κέρδη & πλεονέκτημα στο Κράτος!

Ο Έβρος, αποτελώντας την ωραιότερη ανάμνηση της Μεγ. Αυτοκρατορίας, διαθέτει έναν μοναδικό πολιτιστικό και ιστορικό πλούτο, η ανάδειξη του οποίου είναι..μονόδρομος!

Τέλος, υπογράμμισε ότι το πολιτικό κεφάλαιο για τον Έβρο, του πυλώνα του κράτους… είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός!!