Δημοσχάκης Αναστάσιος

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στον Νομό Έβρου είναι ‘παντός καιρού’- Απάντηση σε Αναφορά

Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών στην Αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης, παραθέτοντας υπόμνημα της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών κι Εμπορικών Σωματείων Έβρου και της Ομοσπονδίας Εμπορίου κι Επιχειρηματικότητας Θράκης.

Το υπόμνημα αφορούσε την αναγκαιότητα ρύθμισης καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων του Έβρου, λόγω των έντονων και μεγάλης διάρκειας χιονοπτώσεων του χειμώνα, που έπληξαν την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής. Το αίτημα ήταν να ισχύσει στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου ότι ίσχυσε στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας όσον αφορά την ευνοϊκή ρύθμιση καταβολής φορολογικών οφειλών έως 24 δόσεις, χωρίς προσαυξήσεις.

Το υπουργείο στην απάντησή του περιγράφει τις δικαιοδοσίες που παρέχονται από τον νόμο στον Υπουργό Οικονομικών για να λαμβάνει σχετικές αποφάσεις, ενώ περιγράφονται επίσης οι ισχύουσες διατάξεις για την ρύθμιση βεβαιωμένων χρεών με προγράμματα τμηματικής καταβολής.

Για το συγκεκριμένο αίτημα του υπομνήματος, οι Εβρίτες έμποροι κι επιχειρηματίες παραπέμπονται στο ισχύον πλαίσιο ρυθμίσεων οφειλών, χωρίς να προβλέπεται ειδική μεταχείριση.

 Ακολουθεί ο σύνδεσμος με την Αναφορά:

http://www.parliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/10027391.pdf

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με την Απάντηση:

http://www.parliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/10133854.pdf