Δημοσχάκης Αναστάσιος

Οι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι αξιώνουν αξιοπρέπη πρόσβαση σε παροχές υγείας! Κατάθεση Κοινοβουλευτικής Αναφοράς

Κοινοβουλευτική Αναφορά κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης προς το Υπουργείο Υγείας διαβιβάζοντας την επιστολή του ΔΣ του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Έβρου καθώς και την ανοιχτή επιστολή της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη.

Συγκεκριμένα μέσω των επιστολών αναδεικνύεται η αγωνία των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι και κυρίως των γονέων που τα παιδιά τους πάσχουν από την νόσο, σχετικά με το κόστος πρόσβασης σε βασικά αναλώσιμα προϊόντα που είναι απαραίτητα για την ρύθμιση της νόσου.

Ο Βουλευτής σε συνέχεια της από (16/09) συνάντηση του με μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Έβρου ‘διαβιβάζει’ την κραυγή αγωνίας των πασχόντων για τον κίνδυνο υποβάθμισης της ποιότητας και επάρκειας της υγειονομικής περίθαλψης προς τις χιλιάδες άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.  

Αλεξ/πολη, 22/09/2022 

ΑΝΑΦΟΡΑ  

Προς:  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 

ΘΕΜΑ : ΟΙ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ Ι ΑΞΙΏΝΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ!

Ο Βουλευτής Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης καταθέτει Κοινοβουλευτική Αναφορά προς το Υπουργείο Υγείας λόγω αρμοδιότητας, για ενημέρωση & για επί πλέον ενέργειες, διαβιβάζοντας την επιστολή του ΔΣ του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Έβρου καθώς και την ανοιχτή επιστολή της Ελληνικής Ομοσπονδίας  για τον Διαβήτη.

Μέσω των επιστολών διατυπώνεται το αίτημα για μηδενική συμμετοχή των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη σε βασικά αναλώσιμα υλικά και νέες τεχνολογίες (αντλίες ινσουλίνης, συστήματα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης κλπ), και την ανησυχία για τον κίνδυνο υποβάθμισης της ποιότητας και επάρκειας της υγειονομικής περίθαλψης προς τις χιλιάδες άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.

Ακολουθούν οι επιστολές:Αξιότιμε κύριε βουλευτά,μετά  τη δημοσίευση του ΦΕΚ τεύχος Β 4204/08.08.2022 οι οικογένειες των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον της πορείας της υγείας των μελών τους.

 Σας παρακαλούμε να μεσολάβησετε ώστε :

1. Να συνεχιστεί η πρόσβαση με μηδενική συμμετοχή των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι στις νέες τεχνολογίες ( αντλίες ινσουλίνης , συστήματα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης κλπ) και 

 2. Να εξακολουθεί η χώρα μας να είναι δελεαστική στις εταιρείες παραγωγής αυτών των τεχνολογικών προϊόντων ώστε με τις τιμές αποζημίωσής τους από τον εοπυυ να μην υπάρχει η πιθανότητα απόσυρσής τους από την ελληνική αγορά.

 Η αγωνία μας είναι έντονη διότι οι τιμές αποζημίωσης κάποιων πολύ βασικών προϊόντων, όπως αναφέρονται στο ΦΕΚ , απέχουν πολύ από την τιμή διάθεσής τους στην αγορά. Η πρόσβαση χωρίς μηδενική συμμετοχή στα προϊόντα αυτά θα έχει δραματικές επιπτώσεις αφενός στην πορεία της υγείας των ατόμων με διαβήτη τύπου Ι και αφετέρου  θα επιβαρύνει  μεταγενέστερα οικονομικά τον εοπυυ ως αποτέλεσμα της απορρύθμισης του σακχάρου και αντιμετώπισης των πιθανών μελλοντικών επιπλοκών των ατόμων αυτών.

  Με εκτίμηση το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διαβητικών Νομού ´Εβρου