Δημοσχάκης Αναστάσιος

Οι τοπικές κοινωνίες αναγνωρίζουν το αδιέξοδο των κυβερνητικών πολιτικών! Στην Ν.Ορεστιάδα η εκδήλωση με τίτλο Ή ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ’ ανέδειξε την εθνική ήττα που υπέστη η χώρα μας!!

Εξαιρετική και άκρως διαφωτιστική η Εσπερίδα με τίτλο Ή ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ’ το Σάββατο 9/3 στον υπέροχο χώρο της βιβλιοθήκης του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Αδριανουπόλεως στην Ν.Ορεστιάδα!

Οι εισηγήσεις των δυο ομιλητών, τόσο του φιλολόγου, θεολόγου, συγγραφέα & ιστορικού ερευνητή Δημητρίου Κιηγμά, όσο και του δικηγόρου & ιστορικού ερευνητή Βασίλη Παραπαγκίδη, απέδειξαν τεκμηριωμένα με λεπτομέρειες ιστορικές και νομικές ότι η συγκεκριμένη συμφωνία αποτέλεσε μια εθνική ήττα.

Οι ολοκληρωμένες & εύστοχες τοποθετήσεις τους αποδεικνύουν το έλλειμμα ιστορικής και νομικής βάσης της συγκεκριμένης συμφωνίας, καθώς επίσης υπογράμμισαν τις δυσάρεστες συνέπειες πού ήδη γίνονται ορατές και θα κλιμακώνονται σε βάθος χρόνου.

Αν οι πρωταγωνιστές της Συμφωνίας των Πρεσπών παρακολουθούσαν σε προγενέστερο χρόνο την άρτια οργανωθείσα Εσπερίδα στην Ν.Ορεστιάδα πιθανόν να προβληματίζονταν ή ακόμη & να μην υπέγραφαν την Εθνικά επιζήμια Συμφωνία!!!

Συγχαρητήρια λοιπόν στους διοργανωτές, στους ομιλητές και στο κοινό για την σοφία και την προσήλωση που επέδειξαν!!!