Δημοσχάκης Αναστάσιος

Ο Υπουργός Παιδείας προσπαθεί να διχάσει και να δημιουργήσει προβλήματα στον Έβρο με το ΤΕΙ Διδ/χου! Με την πολιτική του υποβαθμίζει και στοχοποιεί το ΔΠΘ! – Δηλώσεις σε Alfa TV και Θράκη ΝΕΤ

Για την απόφαση του Υπουργού Παιδείας να συγχωνεύσει το ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας και Θράκης με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καθώς και για τη σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Χρ. Μέτιο, που συγκλήθηκε την Τετάρτη (02/01) μετά από πρωτοβουλία των Βουλευτών της Περιφέρειας  γι’ αυτό το θέμα, αλλά και για ζητήματα ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης αναφέρθηκε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις, που προβλήθηκαν από την ALFA Τ/V και τη ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ,  ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα είπε ότι:

  • Η απόφαση του Υπουργού Παιδείας για συγχώνευση του ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας και Θράκης με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχει προκαλέσει αναταραχές στο Νομό Έβρου.
  • Ο Υπουργός προσπάθησε να σπείρει το διχασμό ανάμεσα στο Διδ/χο και το ΔΠΘ με αφορμή τη Νοσηλευτική Σχολή, χωρίς όμως να τα καταφέρει.
  • Καθήκον του Υπουργού είναι να επιλύει προβλήματα κι όχι να δημιουργεί, όπως προσπάθησε να κάνει μεταξύ Διδ/χου και Αλεξ/πολης.,
  • Αντί να συμβάλλει ο Υπουργός στην ανάπτυξη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, αντίθετα το περιθωριοποιεί και το στοχοποιεί με τις αποφάσεις του.
  • Με δική του γραπτή Ερώτηση, την οποία συνυπέγραψαν ο Βουλευτής Καβάλας Ν. Παναγιωτόπουλος και ο Βουλευτής Δράμας, Δ. Κυριαζίδης, ήρθε το θέμα στη Βουλή και ζητούνται διευκρινίσεις από τον Υπουργό Παιδείας!
  • Συγκεκριμένα τον λόγο που αποφάσισε αυτήν την παρά φύσιν συγχώνευση, αλλά και ποιο είναι το μέλλον των τμημάτων που λειτουργούν σήμερα στο ΤΕΙ Αν.Μακεδονίας- Θράκης, ανάμεσά τους και η Νοσηλευτική Σχολή Διδ/χου.
  • Με πρωτοβουλία των Βουλευτών ΝΔ της ως άνω Περιφέρειας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (02/01) σύσκεψη στο γραφ του Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας- Θράκης, Χρ. Μέτιο, στην οποία προσκλήθηκε ο Πρύτανης ΔΠΘ , Α.Πολυχρονίδης προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά !
  • Σε αυτή συζητήθηκαν θέματα ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης και διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων για τα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική της Κυβέρνησης στο συγκεκριμένο τομέα.
  • Ο ίδιος έχει ενημερώσει την Τομεάρχη Παιδείας της Ν Δ, Νίκη Κεραμέως, για τις συνέπειες αυτής της συγχώνευσης, η οποία δεν πρόκειται να προχωρήσει με την Κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη.
  • Η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, που αρνείται λόγω ιδεοληψιών η σημερινή Κυβέρνηση, μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και προόδου για τη χώρα, όπως συμβαίνει και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

Δείτε τις δηλώσεις στην Αλφα Τηλεόραση εδώ

Δείτε τις δηλώσεις στο Θράκη ΝΕΤ  εδώ