Δημοσχάκης Αναστάσιος

Ο φυσικός, γεωγραφικός, διοικητικός κι ακαδημαϊκός χώρος στον οποίο πρέπει να υπαχθεί η Νοσηλευτική Σχολή Διδ/χου είναι το ΔΠΘ, με παράλληλη αναβάθμιση της Σχολής σε Π.Ε & συλλειτουργία Σχολών Μαιευτικής & Φυσικοθεραπείας. Συνέντευξη στο Ράδιο Έβρος!

Για την παρέμβαση του στην δημόσια Διαβούλευση που αφορά στην λειτουργία της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου, τον σοβαρό κίνδυνο κλεισίματος της σχολής, αλλά και για το θολό τοπίο της αυτονόμησης του Νοσοκομείου Διδ/χου μίλησε μεταξύ άλλων ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αναστάσιος Δημοσχάκης στον ρ/σ Ράδιο Έβρος.

Συγκεκριμένα είπε ότι

  • Με παρέμβαση του στην Δημόσια Διαβούλευση, σχετικά με το σχέδιο νόμου του Υπ.Παιδείας που επιδιώκει την συνέργεια του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με το ΤΕΙ Αν.Μακεδονίας & Θράκης, υπογραμμίζει την σκόπιμη δυσλειτουργία της συνέργειας αυτής.
  • Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο προτείνεται παραπλανητικά η λειτουργία της Νοσηλευτικής Σχολής Διδ/χου ως παράρτημα του Πανεπιστημιακού Τμήματος Νοσηλευτικής της Θεσσαλονίκης.
  • Το δομικό σχήμα του Ελληνικού Πανεπιστημίου δεν περιλαμβάνει Παραρτήματα, κάτι που υποδεικνύει ότι το σχήμα αυτό της λειτουργίας είναι σκόπιμα θνησιγενές εξαιτίας των τεχνικών προβλημάτων λειτουργίας που θα προκύψουν.
  • Ο φυσικός, γεωγραφικός, διοικητικός κι ακαδημαϊκός χώρος στον οποίο πρέπει να υπαχθεί η Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου είναι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με την παράλληλη αναβάθμιση της Σχολής σε Πανεπιστημιακή.
  • Στην παρέμβαση του προτείνει να συσταθούν 10 θέσεις διδακτικού Προσωπικού στο Πανεπιστημιακό Τμήμα Νοσηλευτικής στο Διδ/χο, ενώ παράλληλα να λειτουργήσουν Τμήματα Μαιευτικής και Φυσικοθεραπείας προκειμένου να υπάρχει ένα βιώσιμο σχήμα τμημάτων στην πόλη!
  • To σχέδιο νόμου που αφορά στην αυτονόμηση κι αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Διδ/χου δείχνει ότι υπάρχει το νομικό υπόβαθρο της υλοποίησης της αυτονόμησης.
  • Ωστόσο υπάρχουν στην διαβούλευση θολά σημεία προς διευκρίνιση, καθώς επίσης είναι πάντα επίκαιρο το αίτημα του ιδίου, αυτό της ‘’προικοδότησης΄του Νοσοκομείου για να λειτουργεί ομαλά.
  • Με κοινοβουλευτική αναφορά ανέδειξε το σημαντικότατο πρόβλημα των νεφροπαθών του Β/Έβρου που χρήζουν αιμοκάθαρσης!
  • Δυστυχώς η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Διδ/χου δεν διαθέτει το αναγκαίο νοσηλευτικό προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες των νεφροπαθών του Β/Έβρου.
  • Οι ασθενείς εξαναγκάζονται να μεταβαίνουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, διανύοντας 200 χλμ τρεις φορές την εβδομάδα, με σωματικό και ψυχολογικό κόστος.
 
Περισσότερα μπορείτε να ακούσετε στο ηχητικό που ακολουθεί: 
https://www.youtube.com/watch?v=X8ycG52ynxY&t=8s&fbclid=IwAR3EskUf6fLiZFtzah84Rb9CN7q49ppGMIb-9sZ39LgTbSEwS12enBfAs8Y