Δημοσχάκης Αναστάσιος

Παλαιό Νοσοκομείο Αλεξ/πολης: Πηγή απαξίωσης & μόλυνσης ή αξιοποιήσιμος χώρος προσφοράς σε πολίτες; Συνέντευξη στο ρ/σ Status Radio 94,2

Για το ζήτημα της αξιοποίησης του κτιρίου του παλαιού νοσοκομείου Αλεξ/πολης όπως αυτό προβάλλεται μέσα από την Κοινοβουλευτική Αναφορά που κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό StatusRadio 94.2 o βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Stavros Apostolidis

Συγκεκριμένα είπε :

•Aπό το 2002 που μεταφέρθηκαν οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου Αλεξ/πολης στις νέες εγκαταστάσεις στην περιοχή Δραγάνα, το παλαιό κτίριο απαξιώθηκε, λεηλατήθηκε κι έγινε εστία μόλυνσης για την περιοχή.

•Αποτελεί αίτημα όλων των πολιτών της Αλεξ/πολης να αξιοποιηθεί το παλιό κτίριο με τρόπο που να καταστεί χρήσιμο στους πολίτες, αποσυμφορίζοντας το κέντρο της πόλης από υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι μόνο.

•Εφόσον το ΣτΕ μετά από πολλά χρόνια, αποφάνθηκε για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου ο αρμόδιος υπουργός οφείλει να απαντήσει στην Κοινοβουλευτική Αναφορά που κατέθεσε μεταφέροντας το αίτημα του Δήμου Αλεξ/https://www.youtube.com/watch?v=teSws8XcuDY&feature=youtu.beπολης αλλά και όλων των κατοίκων της πόλης.

•Η παραχώρηση της χρήσης του κτιρίου σε υπηρεσίες, θα έχει πολλαπλά οφέλη, τόσο όσον αφορά την εξοικονόμηση δημόσιων πόρων από τα ενοίκια όσο και ως προς την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών στους πολίτες.
Περισσότερα μπορείτε να ακούσετε από το ηχητικό που ακολουθεί: