Δημοσχάκης Αναστάσιος

Πλημμύρες και ξηρασία αποδεκάτισαν την αγροτική σοδειά στο Έβρο καθιστώντας απαραίτητη την ενεργοποίηση μέτρων άμεσης ενίσχυσης των αγροτών!!Συνέντευξη στην Δέλτα TV.

Για την Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Tροφίμων προκειμένου να ενεργοποιηθούν μηχανισμοί στήριξης του εισοδήματος των αγροτών, οι οποίοι επλήγησαν τόσο από τις πλημμύρες όσο και από την έντονη ξηρασία, μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της Δέλτα Τηλεόρασης ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης.
 
Συγκεκριμένα ανέφερε:
 
  • Δεκάδες χιλιάδες στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών στον Έβρο καταστράφηκαν από τις πλημμύρες, ενώ στην καταστροφή προστέθηκε  και η μειωμένη στρεμματική απόδοση λόγω παρατεταμένης ξηρασίας.
  • Κατέθεσε Γραπτή Ερώτηση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων προτείνοντας την ενεργοποίηση του Κανονισμού De minimis (κρατική ενίσχυση ήσσονος σημασίας) η οποία αποδίδεται σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα, σε σχέση με τις αποζημιώσεις μέσω ΠΣΕΑ και ΕΛΓΑ.
  • Κατέθεσε στα πρακτικά της βουλής αλλά και στον αρμόδιους Υπουργούς το σχετικό ψήφισμα των Αντιδημάρχων Σουφλίου, Διδυμοτείχου & Ορεστιάδος,  που συντάχθηκε για τον ίδιο σκοπό , σε συνεργασία με θεσμικούς εκπροσώπους των αγροκτηνοτρόφων της περιοχής του κεντρικού & Β/Έβρου
 
 
Περισσότερα μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί: