Δημοσχάκης Αναστάσιος

Πρωτοποριακές προτάσεις σε σύσκεψη στο Χειμώνιο Ν.Ορεστιάδας, με τον Μ.Χρυσοχοίδη για τη φύλαξη των συνόρων μας με επί πλέον μέτρα φυσικής, τεχνικής, ηλεκτρικής , ηλεκτρονικής & εναέριας προστασίας αυτών . Μέρος των Δηλώσεων του στο Ράδιο Έβρο κλπ τοπικά ΜΜΕ

Για το μήνυμα της έκτακτης επίσκεψης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στον Έβρο αλλά και για τις καινοτόμες προτάσεις που κατέθεσε ο ίδιος σε σχέση με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, μίλησε στην κάμερα του Ράδιο Έβρος κλπ τοπικά ΜΜΕ ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα είπε ότι:

•H έκτακτη επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στον Έβρο, ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψίες και συσκέψεις σχετικά με την φρούρηση των συνόρων μας είναι υψηλού συμβολισμού!

•Ο ίδιος πρότεινε τη λήψη μέτρων προστασίας των χερσαίων & θαλασσίων συνόρων μας με μέτρα φυσικής, τεχνικής , ηλεκτρονικής, ηλεκτρικής & εναέριας προστασίας αυτών προκαλώντας πραγματικό σοκ σε όλους τους αποδέκτες …

•Επίσης πρότεινε, την ενίσχυση (προσλήψεις – αποσπάσεις) των ΤΣΦ με επί πλέον στελεχιακό δυναμικό, & τον εφοδιασμό αυτών με υλικοτεχνικά μέσα , αλλά και με καινούργια οχήματα μέσω leasing.

•Yπογράμμισε ότι πρέπει να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα των αποσπαμένων στα ΤΣΦ του Έβρου αστυνομικών με το πρόγραμμα ΑΣΠΙΔΑ γιατί αφέθηκαν τα χερσαία & θαλάσσια σύνορα μας στην φιλοπατρία & φιλοτιμία των αστυνομικών & των λιμενικών!

•Η αύξηση κατά 400 οργανικές θέσεις των ΤΣΦ, & η πρόβλεψη ενός Bonous από τον Κανονισμό Μεταθέσεων σε αυτούς που είναι αποσπασμένοι στον Έβρο με δικά τους έξοδα από 2012 αποτελεί τίμια & γενναία πράξη του Κράτους!!

•Σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δυο ετών προτείνεται η κάλυψη αυτών μέσω των ετήσιων γενικών μεταθέσεων προκειμένου να σταματήσει η άδικη & απαράδεκτη ομηρεία!

•Αναφέρθηκε στο κτιριολογικό πρόγραμμα που ξεκίνησε ο ίδιος από το 2006 ως Αρχηγός του Σώματος το οποίο & θα πρέπει να ολοκληρωθεί με την ανέγερση αστυνομικών μεγάρων στην Αλεξ/πολη, Διδ/χο & Τυχερό !!!

Μέρος των δηλώσεων μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί: