Δημοσχάκης Αναστάσιος

Στη σύσκεψη για τις ‘Καλύβες’ ήμουν “ΠΑΡΩΝ” ! Ο εκεί Πολ Μηχανικός & Σύμβουλος μου, γνωστοποίησε το κοινοβουλευτική μου ενέργεια !! Η Κυβέρνηση οφείλει να προωθήσει τον Κανονισμό Λειτουργίας (ΠΔ) του Δέλτα του Έβρου, να παρατείνει το χρόνο (11ος/19) & να μη ξεχάσει τις εθνικές, επιχειρηματικές & τουριστικές παραμέτρους!

Για το κίνδυνο κατεδάφισης των Καλυβών στο Δέλτα του Έβρου και την σχετική Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε ζητώντας νομική λύση κι υπεύθυνο σχεδιασμό από την κυβέρνηση, μίλησε στο StatusRadio 94.2, ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα είπε ότι:

· Ως Αν.Τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. της Δευτέρα 15/04 είχε κοινοβουλευτικό χρέος να παραβρίσκεται στη συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Εθν. Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για το Σχέδιο Νόμου του ΥΠΕΘΑ!

· Μαζί με τον Τομεάρχη Β.Κικίλια της ΝΔ παρενέβησαν πολλάκις στην Επιτροπή, σε μια προσπάθεια να επισημάνουν μελανά σημεία του νομοσχεδίου & να αποσοβήσουν κινδύνους που αφορούν τις Ε.Δ.

· Στην πρώτη γραμμή των ενεργειών του βρίσκεται πάντα η Ασφάλεια & η Άμυνα της περιοχής κι εντός αυτού του πλαισίου εντάσσεται και η πρότασή του για το Δέλτα του Έβρου & όχι μόνον.

· Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα & ώρα στο Δημαρχείο Αλεξ/πολης εκπροσωπήθηκε από τον αρμόδιο Σύμβουλό του, εισηγητή κι εκπονητή της σχετικής μελέτης Σταύρο Στογιαννίδη!

· Η Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε ζητά τόσο την απαραίτητη παράταση της προθεσμίας,προκειμένου να μην κατεδαφιστούν οι Καλύβες στον Έβρο αλλά και να εκδοθεί άμεσα το σχετικό ΠΔ που το περιεχόμενο του θα αποτελέσει τον Κανονισμό Λειτουργίας της περιοχής ΔΕΛΤΑ!

· Η Γραπτή Ερώτηση για τις Καλύβες του Έβρου αποτελεί μια ολοκληρωμένη μελέτη-πρόταση για την λειτουργία του Δέλτα που λαμβάνει υπόψιν τις εθνικές, τουριστικές, επιχειρηματικές & εκπαιδευτικές παραμέτρους!

· Ο χαρακτηρισμός των κτισμάτων στο Δέλτα ως προκεχωρημένα φυλάκια, ενταγμένα στα απόρρητα Εθνικά Σχέδια, ανήκει στον ίδιο, καθώς είχε κάνει την σχετική πρόταση στον πρώην ΥΠΕΘΑ προκειμένου να εξεταστεί.

· Η συγκεκριμένη Ερώτηση αποτελεί το σχέδιο εντός του οποίου θα διαμορφωθούν οι ενέργειες της ΝΔ, ως επόμενης κυβέρνησης για την προστασία κι ανάδειξη της περιοχής!

· Την Πέμπτη 11/4/29 το Αρσάκειο Γυμνάσιο Αθηνών στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής των μαθητών της 3ης τάξης στον Έβρο, επισκέφθηκε πρώτα το ΔΕΛΤΑ του Έβρου για να απολαύσουν τα παιδιά το φυσικό κάλλος, την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, δείχνοντάς μας τον δρόμο στον οποίο πρέπει να επενδύσουμε!

· Πρέπει να καταστεί η περιοχή αυτή τουριστικός προορισμός με όλες τις απαραίτητες δομές σίτισης & εξυπηρέτησης λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον & στις συνθήκες που την διέπουν!

Περισσότερα μπορείτε να ακούσετε στο ηχητικό που ακολουθεί: